Quantcast
Νέα παράταση για τους δασικούς χάρτες σε πολλές περιοχές- Ποιες αφορά - enikonomia.gr
share

Νέα παράταση για τους δασικούς χάρτες σε πολλές περιοχές- Ποιες αφορά

δημοσιεύτηκε:

Δίμηνη παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου του 2019 δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υποβολή αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών σε πολλές περιοχές της χώρας.


Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι η παράταση αυτή αφορά τις περιοχές, όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν από τις 19 Οκτωβρίου του 2018 έως την 1η Μαρτίου του 2019 .

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου

“Παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά αναρτημένων δασικών χαρτών προβλέπεται σε νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΝ, που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, με τη ρύθμιση επεκτείνεται η προθεσμία για τις περιπτώσεις που εκείνη εκπνέει στις 30.08.2019 [άρ. 4 παρ. 1 του ν. 4617/2019 (Α 88)]. Η παράταση αφορά τις περιοχές, όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν από 19.10.2018 έως 01.03.2019. Η προθεσμία παρατείνεται έως τις 31.10.2019, με στόχο τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στην έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους. Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται όσες επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018. Κρίνεται, συνεπώς, σκόπιμη η διευκόλυνση των πολιτών, δεδομένου ότι η νέα προθεσμία λήγει μετά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Για τις υπόλοιπες περιοχές, όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν ταυτόχρονα, στόχος είναι η ενιαία διαχείρισή τους. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται ο τεχνικός χειρισμός και εξοικονομούνται διοικητικοί πόροι”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.