Quantcast
ΕΝΦΙΑ: Πώς θα εκτυπώσετε το νέο εκκαθαριστικό - Τι ισχύει για τις άτοκες δόσεις - enikonomia.gr
share

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα εκτυπώσετε το νέο εκκαθαριστικό – Τι ισχύει για τις άτοκες δόσεις

δημοσιεύτηκε:

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019 και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.


Για να εκτυπώσουν λοιπόν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει:

-Nα συνδεθούν στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου) με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username / password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».

– Να επιλέξουν το τρέχον έτος (2019).

– Να επιλέξουν την καρτέλα Πιστοποιητικά και από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2018.

– Να επιλέξουν χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό.

-Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.

-Από τις διαθέσιμες ενέργειες, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κάνουν κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού

-Να επιλέξουν έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.

ΕΝΦΙΑ: Οι δόσεις

Η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι επόμενες δόσεις θα πρέπει καταβληθούν στα τέλη Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου 2020.

Η έκπτωση

Εάν όμως ο φορολογούμενος πληρώσει εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ τότε δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έκπτωση φόρου.

Όσοι δε επιθυμούν να πληρώσουν τον φόρο σε άτοκες δόσεις τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα προγράμματα των τραπεζών που προωθούν μέσω των πιστωτικών καρτών.

Ωστόσο η εφορία δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ μέσω της πάγιας ρύθμισης έως 12 έντοκες δόσεις με ετήσιο επιτόκιο 5%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.