Quantcast
Κοινωνικό Μέρισμα: Άνοιξε η πλατφόρμα - enikonomia.gr
share

Κοινωνικό Μέρισμα: Άνοιξε η πλατφόρμα

δημοσιεύτηκε:

Διαθέσιμη είναι η εφαρμογή για υποβολή αιτήσεων για το “Κοινωνικό Μέρισμα 2019″.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:


-Το ποσό του κοινωνικού μερίσματος ορίζεται στα 700 ευρώ ανά ωφελούμενη μονάδα.

– Μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://www.koinonikomerisma.gr/ για να υποβάλουν τις αιτήσεις.

-Για την πρόσβαση στο Κοινωνικό Μέρισμα 2019 απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος είναι εξής:

1. Ωφελούμενες μονάδες με 4 εξαρτώμενα τέκνα και άνω και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

2. Ωφελούμενες μονάδες στις οποίες είτε ο/η υπόχρεος ή ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης είναι μακροχρόνια άνεργος/η, με τουλάχιστον 1 εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, αρκεί ο μοναδικός γονέας να είναι μακροχρόνια άνεργος.

3. Ωφελούμενες μονάδες στις οποίες τόσο ο υπόχρεος, όσο και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι, με τουλάχιστον 1 εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, αρκεί ο μοναδικός γονέας να είναι βραχυχρόνια άνεργος.

4. Ωφελούμενες μονάδες με τουλάχιστον ένα μέλος ΑΜΕΑ.

Οι ωφελούμενες μονάδες που ανήκουν σε μία από τις ανωτέρω κατηγορίες πρέπει επιπλέον να πληρούν σωρευτικά τα ακόλουθα κριτήρια για να κριθούν δικαιούχοι χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος:

α) Ο/η υπόχρεος, ή/και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης, διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 7 έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία επταετία.

β) Τόσο ο/η υπόχρεος, όσο και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης είναι, με βάση της δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έτους 2019, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος.

γ) Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του έτους 2019, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.