Quantcast
Πότε θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα - Τι δήλωσε ο Πέτσας - enikonomia.gr
share

Πότε θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα – Τι δήλωσε ο Πέτσας

δημοσιεύτηκε:

Πριν ή αμέσως μετά τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα για το έτος 2019 στους δικαιούχους, όπως προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε ότι, πως το κοινωνικό μέρισμα διευρύνθηκε και θα ωφεληθούν 300 χιλιάδες νοικοκυριά και περίπου 1 εκατομμύριο δικαιούχοι.

Επιπλέον σημείωσε πως φέτος το κοινωνικό μέρισμα είναι 1,6 δισ. συνυπολογιζομένων της μείωσης του ΕΝΦΙΑ και της λεγόμενης 13ης σύνταξης που όμως δόθηκε, όπως είπε, προεκλογικά τον Μάιο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκαθάρισε ότι η λεγόμενη 13η σύνταξη θα είναι πάγια παροχή, σύμφωνα με τον στόχο της κυβέρνησης και είπε πως έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2020. «Οι συνταξιούχοι με εμάς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα … μόνο καλυτέρευση μπορούν να περιμένουν» ανέφερε.

Είπε πως στο τέλος της άνοιξης θα γίνει γνωστή η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο πρώτο εξάμηνο η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% δείχνοντας πως θα γίνει κλιμακωτά όπως και η πρώτη μείωση σε συνδυασμό με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.