Quantcast
Εφορία: Ποιες αποδείξεις θα μετρούν διπλά - Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Απρίλιο - enikonomia.gr
share

Εφορία: Ποιες αποδείξεις θα μετρούν διπλά – Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Απρίλιο

δημοσιεύτηκε:

Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου

Κίνητρα στους φορολογούμενους να ζητούν αποδείξεις με τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών από κλάδους υψηλής επικινδυνότητας θα δώσει η κυβέρνηση με ρύθμιση που θα καταθέσει στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.


Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με τις τράπεζες και το ΙΟΒΕ, οι δαπάνες από επαγγελματίες που θεωρούνται ύποπτοι φοροδιαφυγής σχεδιάζεται να μετρούν διπλά στο «χτίσιμο» του 30% του εισοδήματος που πρέπει να δαπανηθεί το 2020 μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η παρέμβαση αφορά περισσότερα από 20 επαγγέλματα και υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών που ενδεχομένως να αυξηθούν μέχρι την ενσωμάτωση της τελικής πρότασης στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ενθαρρύνονται οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις από ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών, διότι θα έχουν πρόσθετη φορολογική απαλλαγή και δεν θα κινδυνεύουν να καταβάλουν το «πέναλτι» του 22% στην περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες δαπάνες.

Ταυτόχρονα, το Δημόσιο θα χτυπήσει την εκτεταμένη φοροδιαφυγή στη ρίζα της. Προσδοκούν, μάλιστα, την αποκάλυψη φοροδιαφυγής ύψους τουλάχιστον 2,05 δισ. ευρώ και σημαντική αύξηση των φορολογικών εσόδων. Η ρύθμιση θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, πιθανότατα τον προσεχή Απρίλιο.


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.