Quantcast
Ποιοι βγαίνουν φέτος στη σύνταξη πριν από τα 62 με αυξημένες αποδοχές - enikonomia.gr
share

Ποιοι βγαίνουν φέτος στη σύνταξη πριν από τα 62 με αυξημένες αποδοχές

δημοσιεύτηκε:

«Παράθυρα» για σύνταξη με όρια ηλικίας κάτω των 62 ετών μπορούν να αξιοποιήσουν φέτος πολλοί ασφαλισμένοι από τα Ταμεία μισθωτών (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τραπεζών). Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, όσοι αποχωρούν φέτος παίρνουν από την πρώτη στιγμή τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις που ψηφίστηκαν με τον νέο ασφαλιστικό νόμο για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Οι αυξήσεις συντάξεων με τον νέο νόμο για ασφαλισμένους με συντάξιμες αποδοχές, ως 1.000 ευρώ είναι:
-11 ευρώ τον μήνα και 120 ευρώ σε ετήσια βάση, με 31 έτη ασφάλισης.
-52 ευρώ τον μήνα και 624 ευρώ σε ετήσια βάση με 37 έτη ασφάλισης.
-72 ευρώ τον μήνα και 864 ευρώ σε ετήσια βάση με 40 έτη.

Πέρα από τις αυξήσεις κύριων συντάξεων, όσοι βγαίνουν φέτος περιορίζουν τις απώλειες σε εφάπαξ και επικουρική σύνταξη, δηλαδή θα πάρουν περισσότερα σε σχέση με όσους αποχωρήσουν τα επόμενα έτη.
Ειδικά για το εφάπαξ και την επικουρική από το 2014 και από το 2015 και μετά, που ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού για τις δυο παροχές, τα οφέλη περιορίζονται, δηλαδή οι ασφαλισμένοι παίρνουν λιγότερα όσο αργότερα επιλέγουν να βγουν στη σύνταξη.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” από το 2014 και μετά δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα στις εισφορές για το εφάπαξ, τις οποίες στην ουσία παίρνουν πίσω με αρνητική απόδοση οι ασφαλισμένοι αν συνυπολογιστεί η “πληθωριστική φύρα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.