Quantcast
Επίδομα των 800 ευρώ: Ποιοι θα το πάρουν τον Μάιο - enikonomia.gr
share

Επίδομα των 800 ευρώ: Ποιοι θα το πάρουν τον Μάιο

δημοσιεύτηκε:

Επίδομα των 800 ευρώ αναμένεται να λάβουν και το Μάιο όσοι εξακολουθούν να πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού,σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα των Νέων, το ύψος του επιδόματος που θα καταβληθεί στους πληττόμενους εργαζομένους, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αναμένεται να καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.Σημειώνεται ότι τα 800 ευρώ της οικονομικής αποζημίωσης αντιστοιχούν για διάστημα 45 ημερών, δηλαδή 533 ευρώ τον μήνα.

Ποιοι καλύπτονται

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας από την 1η Απριλίου καλύπτονται με το επίδομα των 800 ευρώ έως τις 15 Μαΐου.Όσοι από τους εργαζομένους αυτούς επιστρέψουν στην εργασία τους μετά τις 15 Μαΐου δεν θα δικαιούνται τη δεύτερη δόση του επιδόματος.Αν όμως η επιχείρηση παραμείνει κλειστή με κρατική εντολή και τον Μάιο ή τα μέτρα προστασίας παραταθούν πέραν της 15ης Μαΐου, θα λάβουν ξανά το έκτακτο επίδομα ανάλογα με τις ημέρες που θα διαρκέσει το lockdown. Σε κάθε περίπτωση όσοι χρειαστεί να μείνουν ως το τέλος στον ειδικό μηχανισμό της αναστολής εργασίας θα επιδοτηθούν από το κράτος για όλο το χρονικό διάστημα.Τόσο οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης όσο και ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης έχουν προαναγγείλει την επανάληψη τον Μάιο του πακέτου των μέτρων στήριξης που έχουν ήδη ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ είναι πιθανόν κάποια μέτρα να επαναληφθούν και τον Ιούνιο.

Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ

Στο πλαίσιο αυτό την έκτακτη οικονομική ενίσχυση αναμένεται να λάβουν για δεύτερη φορά τον επόμενο μήνα:
-Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή και τον Μάιο ή θα ανοίξουν προς το τέλος του επόμενου μήνα. Μεταξύ των εργαζομένων που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι για παράδειγμα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.
-Επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που θα συνεχίσουν να έχουν κατεβασμένα ρολά και τον Μάιο και θα παραμείνουν κάτω από την ομπρέλα των μέτρων οικονομικής στήριξης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.