Quantcast
Εισφορές: Τι αλλάζει για 250.000 επιστήμονες - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Εισφορές: Τι αλλάζει για 250.000 επιστήμονες – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Αλλάζουν από αυτόν τον μήνα οι εισφορές για 250.000 επιστήμονες (γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι). Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος, ενιαία ειδοποιητήρια με όλες τις μηνιαίες εισφορές για κύρια ασφάλιση, για επικουρική και για εφάπαξ θα παίρνουν από αυτόν τον μήνα περίπου 250.000 επιστήμονες (γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι).
Τα ενιαία ειδοποιητήρια θα έχουν τις εισφορές Ιουνίου και θα αναρτηθούν ως το τέλος Ιουλίου. Σε αυτά οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να επιλέξουν για το επόμενο εξάμηνο και το ύψος της εισφοράς που θα καταβάλουν για επικουρική και εφάπαξ. Τα μηνιαία ποσά για την επικουρική ασφάλιση είναι 43 ευρώ στην πρώτη κατηγορία, 51 ευρώ στη δεύτερη και 61 ευρώ στην τρίτη κατηγορία, και στο εφάπαξ τα μηνιαία ποσά αντίστοιχα είναι 26 ευρώ, 31 ευρώ και 37 ευρώ.
Για το πρώτο εξάμηνο του 2020 οι ασφαλισμένοι κατέβαλαν υποχρεωτικά τις εισφορές της πρώτης κατηγορίας, ενώ από Ιούλιο ως Δεκέμβριο του 2020 θα επιλέξουν αν θέλουν υψηλότερη κατηγορία. Αν δεν κάνουν επιλογή θα θεωρηθεί ότι μένουν στην πρώτη και χαμηλότερη. Η επιλογή θα γίνει τον Ιούλιο με την ανάρτηση των εισφορών για τις τρεις κατηγορίες και το ποσό που θα θελήσουν να καταβάλουν οι ασφαλισμένοι θα περιλαμβάνεται στο επόμενο ειδοποιητήριο (Αυγούστου) με τις εισφορές του Ιουλίου. Εισφορές για επικουρική και εφάπαξ έχουν μηχανικοί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, ενώ γιατροί και φαρμακοποιοί έχουν μόνον για εφάπαξ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.