Quantcast
Αυξήσεις - φωτιά στις τιμές των καυσίμων - Πού οφείλονται - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Αυξήσεις – φωτιά στις τιμές των καυσίμων – Πού οφείλονται – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους αυξήθηκαν σημαντικά οι τιμές στα καύσιμα εξήγησε ο πρόεδρος πρατηριούχων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στο OPEN.
Όπως είπε “έχετε δει το τελευταίο διάστημα ότι από την αρχή του χρόνου πράγματι έχουμε σημαντικές αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του αργού και αυτές οι αυξήσεις είναι μικρές και καθημερινές γι’ αυτό και έχουμε φτάσει σε αυτήν την απόσταση, δηλαδή σε αυτό το 17% της αύξησης της τιμής στα καύσιμα και αντίστοιχα 14% στο πετρέλαιο κίνησης. Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ανάλογη η αύξηση του διυλισμένου προϊόντος με το αργό πετρέλαιο γιατί είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αλλά αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι η αύξηση των διεθνών τιμών του αργού παρασύρει βεβαίως και το διυλισμένο προϊόν”. Ο ίδιος επεσήμανε ότι “μπορεί κάποιες φορές το διυλισμένο προϊόν να μην αυξηθεί ή να αυξηθεί περισσότερο από όσο αυξήθηκε το αργό”.
Σε ερώτηση εάν για όλα αυτά ευθύνεται η πανδημία ή πανδημία είναι πρόσχημα και παίζονται παιχνίδια κερδοσκοπίας απάντησε κατηγορηματικά “Όχι ” και εξήγησε ότι ” Η πανδημία μας έχει επηρεάσει αρνητικά όσον αφορά στις πωλήσεις μας. Αυτό είναι μια άλλη παράμετρος η οποία έχει επιδράσει στην οικονομία. Αυτό όμως δεν είναι ο λόγος ο οποίος επηρεάζει τις τιμές του διυλισμένου προϊόντος” .
Και συνέχισε λέγοντας ότι “μπορούμε να δούμε ότι το αργό δεν αυξήθηκε λόγω πανδημίας, το αργό το είδαμε να ανεβαίνει με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Άρα λοιπόν θεωρώ ότι είναι κάποιες πολιτικές οι οποίες δεν έχουν επιδράσει σε αυτό. Και αυτό το λέω γιατί: γιατί ο ΟΠΕΚ ο οποίος επηρεάζει το 33%, το 1/3 της παραγωγής παγκοσμίως του πετρελαίου, παρόλο που μείωσε την παραγωγή του λόγω πανδημίας πέρυσι δεν αυξήθηκαν οι τιμές”. Ο κ. Ασμάτογλου πρόσθεσε ότι αυτό που ” λένε τώρα ότι θα αυξήσουμε την παραγωγή μας … τώρα αυξάνεται η τιμή, αυτό δεν είναι ανάλογο .Όταν αυξάνουν την παραγωγή τους, μειώνονται οι διεθνείς τιμές του αργού .Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι επιδράσεις από άλλα κέντρα τα οποία επηρεάζουν τις αυξήσεις των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου. Όμως σημασία έχει ότι επηρεάζουν στον ελλαδικό χώρο και τα παραγόμενα προϊόντα  και το κόστος μεταφοράς και όπως επίσης και τις υπηρεσίες”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.