Quantcast
Οι πέντε τρόποι για να εξοφλήσετε τον φόρο εισοδήματος - enikonomia.gr
share

Οι πέντε τρόποι για να εξοφλήσετε τον φόρο εισοδήματος

δημοσιεύτηκε:

Mε πέντε διαφορετικούς τρόπους μπορούν οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν φέτος τον φόρο εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2020.
Αναλυτικά:
1. Ο φόρος εισοδήματος μπορεί να εξοφληθεί σε 7 και 8 δόσεις
-Εάν η φορολογική δήλωση υποβληθεί έως το τέλος Αυγούστου στο taxisnet, τότε οι πολίτες μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε 7 δόσεις και η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 και εις διπλούν.
-Εάν η φορολογική δήλωση υποβληθεί έως το τέλος Ιουλίου στο taxisnet, τότε οι πολίτες μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε 8 δόσεις και η τελευταία θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022.
2. Να εξοφληθεί ο φόρος του εισοδήματος εφάπαξ.
Εάν ο φορολογούμενος εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως το τέλος Ιουλίου τότε θα έχει έκπτωση 3%.
3. Η πάγια ρύθμιση της εφορίας που προσφέρει 12 ή 24 δόσεις
Επίσης ο φορολογούμενος μπορεί ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση της εφορίας που προσφέρει 12 ή 24 δόσεις προκειμένου να εξοφλήσει τον φόρο εισοδήματος. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ρύθμιση αυτή είναι έντοκη καθώς το επιτόκιο ανέρχεται στο 4,5% για τις 12 δόσεις και πάνω από το 6% για τις 24 δόσεις. Οι 24 δόσεις φέρνουν χρονικά στον Ιούνιο του 2023.
4. Η εξόφληση ολόκληρου του ποσού του φόρου εισοδήματος με πιστωτική κάρτα
Η άλλη επιλογή που έχει ο φορολογούμενος είναι να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό του φόρου εισοδήματος εφάπαξ με πιστωτική κάρτα. Σε αυτήν την περίπτωση ο φορολογούμενος θα έχει έκπτωση 3% στον φόρο και θα τον πληρώσει σε 12 άτοκες δόσεις.
5. Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος με δόσεις και πιστωτική κάρτα
Ο φορολογούμενος έχει την δυνατότητα να πληρώνει την κάθε δόση του φόρου εισοδήματος προς την εφορία με την πιστωτική κάρτα. Αυτό σημαίνει ότι ο φορολογούμενος θα πληρώνει κάθε μήνα μια από τις 8 δόσεις της εφορίας με την πιστωτική του κάρτα. Δεδομένου ότι η τελευταία δόση, δηλαδή του Φεβρουαρίου θα πληρωθεί σε 12 δόσεις, τότε θα φτάσει χρονικά έως και τον Ιανουάριο του 2023.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.