Quantcast
Κατώτατος μισθός: Σενάριο - έκπληξη με διπλή αύξηση το 2022 - enikonomia.gr
share

Κατώτατος μισθός: Σενάριο – έκπληξη με διπλή αύξηση το 2022

δημοσιεύτηκε:

Σχέδιο για διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό το 2022 επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε περίπτωση που ο ρυθμός της οικονομίας “τρέξει” καλύτερα των εκτιμήσεων.
Όπως αναφέρει το STAR, υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα για τον κατώτατο μισθό. Εάν ο ρυθμός της οικονομίας “τρέξει” ταχύτερα από αυτόν που αναμένει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενδεχομένως να υπάρξει και διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό το 2022.
Η πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθό θα γίνει σίγουρα την Πρωτοχρονιά, δηλαδή 1η Ιανουαρίου του 2022. Η εκτίμηση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι να υπάρχει συνολικό όφελος 533, 60 ευρώ στον κατώτατο μισθό εάν συμπεριληφθούν οι εισφορές και οι μειώσεις φόρου. Και η δεύτερη αύξηση καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνει 1η Αυγούστου του 2022, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί δηλαδή η προβλεπόμενη διαβούλευση για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού.
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


Πώς θα διαμορφωθεί το κατώτατος μισθός με την διπλή αύξηση
Σημειώνεται ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2022 κατά 2% δηλαδή από τα 650 ευρώ μεικτά που βρίσκεται τώρα θα “σκαρφαλώσει” στα 663 ευρώ μεικτά, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας και Εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης παρέθεσε χθες τον έναν αναλυτικό πίνακα με τα νέα ποσά που θα λαμβάνουν όσοι αμείβονται με κατώτατο μισθό και έχουν τις τριετίες .Αναλυτικά:
Η δήλωση Χατζηδάκη για τη διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού
Ο κ. Χατζηδάκης ρωτήθηκε χθες εάν θα αυξηθεί το 2022 ο κατώτατος μισθός και εάν θα τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις για διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού . ” Από την αρχή του χρόνου θα ξεκινήσει η νέα διαδικασία για τον κατώτατο μισθό που θα διαμορφωθεί κατά τον νόμο μέσα στους πρώτους μήνες 2022. Η κυβέρνηση λοιπόν αφού λάβει υπόψη της τις σχετικές εισηγήσεις εργοδοτών, εργαζομένων και των αρμόδιων Φορέων και Ινστιτούτων θα τοποθετηθεί έχοντας ως βούληση στον κατώτατο μισθό να υπάρξει αντανάκλαση…. μιλώντας για κοινωνικό μέρισμα. Φυσικά δεν ξεχνάμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού. Απλώς θέλω να θυμίσω ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% δόθηκε έχοντας ύφεση όχι ανάπτυξη 8%”.
“Το σημαντικότερο είναι ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να φύγει μπροστά οικονομία και αυτό σίγουρα θα έχει αντανάκλαση στους εργαζομένους ιδιαίτερα αυτούς που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό”, απάντησε.
Τα διάφορα σενάρια για την διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, δεν αποκλείεται ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί κατά 5,5% δηλαδή να διαμορφωθεί στα 699,46 ευρώ ,εάν το αποφασίσει η κυβέρνηση ύστερα από σχετικές εισηγήσεις που θα λάβει από κοινωνικούς εταίρους .Το πιο αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο για αύξηση 10%, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των επενδυτικών οίκων για ανάπτυξη 8%, οπότε ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 730 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.