Quantcast
Γεωργιάδης: Ποιοι δεν θα λάβουν επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Ποιοι δεν θα λάβουν επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Τη εκτίμηση ότι δεν θα δοθεί προς το παρόν επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος στις μεγάλες βιομηχανίες εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Open TV.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στο εάν υπάρχει σχέδιο για να δοθεί επιδότηση ρεύματος σε επιχειρήσεις είπε “μας απασχολεί ιδιαίτερα το πώς θα αποφευχθεί η μετακύληση του πολύ μεγάλου ενεργειακού κόστους στην παραγωγή των προϊόντων. Είναι πραγματικά πρόβλημα “.

” Δεν ξέρω αν υπάρχουν τόσα χρήματα για να γίνει τόσο μεγάλη επιδότηση” ρεύματος στις επιχειρήσεις είπε εξήγησε ότι ” στις μεγάλες βιομηχανίες η κατανάλωση ρεύματος είναι πάρα μεγάλη. Άρα δεν είναι τόσο απλά τα νούμερα, τα νούμερα είναι μεγάλα. Ακόμη στη πρώτη φάση για μια μικρόχρονη αύξηση δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα καθώς οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν κλειστά συμβόλαια”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι προς το παρόν ισχύει το ενεργειακό πακέτο που έχει ανακοινωθεί ήδη.

Προϊόντα: Από τα Χριστούγεννα θα υπάρξει μείωση των τιμών


Επίσης εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση στις τιμές των προϊόντων από τα Χριστούγεννα και μετά.
Όπως είπε ” η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει σε όλα τα κράτη της Ευρώπης και εγώ προσωπικά αυτή συμμερίζομαι είναι ότι πλην την ενέργειας που έχει ένα ειδικό κομμάτι, τα υπόλοιπα προϊόντα θα αρχίσουν να έχουν πτωτική πορεία από τα Χριστούγεννα και μετά. Το έχω πει από την αρχή. Ήδη σε κάποιες πρώτες ύλες παγκοσμίως π.χ σίδηρο θα δείτε ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη πορεία και με μεγάλη ταχύτητα. Η πολύ μεγάλη αύξηση των πρώτων υλών στην αρχή έγινε από το ταυτόχρονο άνοιγμα όλων των οικονομιών. Αυτό προκάλεσε μια αναταραχή του οικονομικού κύκλου. Η αναταραχή του οικονομικού κύκλου οδήγησε στην αύξηση πληθωρισμού. Αυτό θα είναι παροδικό. Εξαιρώ την ενέργεια γιατί εκεί έχει κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό που έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή και τηπροσπάθεια της πράσινης ενέργειας και όλα τα άλλα”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.