Quantcast
Συνταξιούχοι: Ποιοι δικαιούνται επιστροφή μερίσματος -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Συνταξιούχοι: Ποιοι δικαιούνται επιστροφή μερίσματος -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Επιστροφή μερίσματος δικαιούται να λάβει συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων. Όπως μεταδίδει το Open TV, αυτό αφορά πολιτικούς υπαλλήλους, χήρες, χήρους που στις 28 Φεβρουαρίου του 2020 ήταν 67 ετών και άνω και που με τον νόμο Κατρούγκαλο το 2017 σταμάτησαν να λαμβάνουν το μετοχικό μέρισμα. Ο νόμος αυτός απέβαλε χήρες και χήρους 70 και 80 ετών το 2016 γιατί το 1981 ήταν ακόμη νέοι.

Μέρισμα: Πώς θα το λάβουν οι δικαιούχοι -Τι αναφέρει ο νέος νόμος Βρούτση

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο νέος νόμος Βρούτση το 2020 είχε μια παράγραφο στην τονίζονταν τα εξής: επιστρέφεται το μετοχικό μέρισμα στους πολίτες που στις 28 Φεβρουαρίου του 2020 ήταν 67 ετών και άνω.

Εάν κάποιος το 2020 δεν έχει πάρει μέρισμα , μπορεί να το πάρει αναδρομικά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει υποβάλει αίτηση στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Μάλιστα μπορεί να κάνει αίτηση και για αναδρομικά του μερίσματος από το Φεβρουάριο του 2020.

Προσοχή όμως τα αναδρομικά παραγράφονται στις 28 Φεβρουαρίου του 2022 καθώς συμπληρώνεται διετία. Συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι και αυτήν την ημερομηνία. Αλλά και οι κληρονόμοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά από το Φεβρουάριο του 2020.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.