Quantcast
Αγρότης καταγγέλλει ότι του έκοψαν την προκαταβολή σύνταξης των 360 ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Αγρότης καταγγέλλει ότι του έκοψαν την προκαταβολή σύνταξης των 360 ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Του έκοψαν την προκαταβολή σύνταξης ύψους 360 ευρώ και δεν του εξηγούν την αιτία.

Πρόκειται για έναν αγρότη από το Ηράκλειο, Στέλιο Ορφανουδάκη γεννημένο το 1956 του οποίου κόπηκε η προκαταβολή σύνταξης ύψους 360 ευρώ παρόλο που έχει ρυθμίσει ένα μέρος του χρέους του προς τον ΚΕΑΟ, δηλαδή από τα 6.500 ευρώ που ήταν αρχικά το χρέος του, τώρα έχει υπόλοιπο 4.050 ευρώ.
Όπως κατήγγειλε ο ίδιος στο OPEN, από τη Μεγάλη Παρασκευή έως τις αρχές Αυγούστου λάμβανε προκαταβολή σύνταξης 360 ευρώ και μετά δεν πήρε τίποτα.
Έχει πάει ο ίδιος 9 με 10 φορές στον ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο στην Αλικαρνασσό για να ενημερωθεί γιατί σταμάτησε η χορήγηση της προκαταβολής σύνταξης και κανείς υπάλληλος δεν γνωρίζει το θέμα του, συμπλήρωσε.

Κάποιοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ του λένε ότι δεν είναι αρμόδιοι για το θέμα του και ότι δεν του έδωσαν εκείνοι την προκαταβολή σύνταξης αλλά κάποιος άλλος, τόνισε μεταξύ άλλων και διερωτήθηκε ποιος του την έδωσε, το κράτος, ο υπουργός; Να ρωτήσω τον υπουργό γιατί σταμάτησε να μου δίνει την προκαταβολή σύνταξης;


Ωστόσο την ίδια ώρα άλλοι υπάλληλοι του Φορέα του λένε να ξαναπάει την άλλη εβδομάδα γιατί ο αρμόδιος υπάλληλος λείπει. Πάει την άλλη εβδομάδα όπως του ε΄χουν πει και μετά του λένε ότι ο αρμόδιος έχει νοσήσει από κορονοϊό και ότι έχει πάρει άδεια COVID. Δεν βρίσκει κανείς άκρη η κατάσταση είναι απελπιστική, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

Τι λέει ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος
Για το θέμα του Ορφανουδάκη μίλησε και ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος στο OPEN. Όπως είπε η περαιτέρω χορήγηση της προκαταβολής σύνταξης διακόπτεται για 2 λόγους:
“-εάν ο συνταξιούχος δεν έχει μετά τον έλεγχο εκ των υστέρων θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

– εάν έχει οφειλές που ένα κομμάτι πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ και το άλλο να ρυθμιστεί .”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.