Quantcast
Fuel Pass: Νέες πληρωμές σήμερα – Τι ισχύει για όσους έκαναν αίτηση για ψηφιακή κάρτα και δεν έχουν smartphone - enikonomia.gr
share

Fuel Pass: Νέες πληρωμές σήμερα – Τι ισχύει για όσους έκαναν αίτηση για ψηφιακή κάρτα και δεν έχουν smartphone

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα θα καταβληθεί το επίδομα καυσίμων / Fuel Pass, σε 900.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.


Παράλληλα ο κ. Αναγνωστόπουλος επεσήμανε ότι ότι αυτό αφορά αυτούς των οποίων η αίτηση βρίσκεται σε επεξεργασία και έχει εγκριθεί και συνέχισε λέγοντας ό,τι μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περισσότερο από 1,5 εκατ. αιτήσεις για το επίδομα καυσίμων. Από την στιγμή που έχει υποβληθεί η σχετική αίτηση, ύστερα από 2 εργάσιμες ημέρες γίνεται πίστωση των χρημάτων είτε στον λογαριασμό του πολίτη εάν έχει επιλέξει τραπεζικό λογαριασμό είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, συμπλήρωσε.

Τι θα γίνει με όσους έχουν υποβάλει αίτηση για ψηφιακή κάρτα και δεν έχουν ούτε smartphone τηλέφωνο αλλά ούτε και την εφαρμογή NFC

Στην συνέχεια ρωτήθηκε τι θα γίνει με τους ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν δηλώσει να λάβουν την επιδότηση καυσίμων μέσω ψηφιακής κάρτας και δεν έχουν ούτε smartphone ούτε την εφαρμογή NFC.

“Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις πολιτών που δεν έχουν smartphone που να υποστηρίζουν τις ανέπαφες συναλλαγές “, απάντησε και πρόσθεσε ότι περισσότεροι πολίτες δήλωσαν ότι θέλουν να πάρουν την άυλη κάρτα, την ψηφιακή κάρτα και στην πραγματικότητα δεν είχαν καν smartphone.

“Είναι ένα θέμα που κοιτάζουμε και πώς θα το χειριστούμε και εμείς”, συμπλήρωσε και ανέφερε ότι σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει το smartphone κάποιου μέλους της οικογένειας του.

“Αυτή είναι είναι μια πολύ πολύ εύκολη και πρακτική λύση. Δεν είναι κάποια σύσταση που μπορώ εγώ να σας δώσω επίσημα, αλλά είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Εμείς από τη μεριά μας σκεφτόμαστε εναλλακτικές λύσεις” υπογράμμισε.

Εξετάζουμε την ακύρωση αιτήσεων που έγιναν λάθος να γίνουν εκ νέου

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν σε αυτή την περίπτωση θα ακυρωθούν οι αιτήσεις. Αυτό είναι σενάριο που δουλεύουμε εμείς για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση “, απάντησε. “Κάποιος μπορεί να πει ότι έχει δώσει λάθος αριθμό πινακίδας αυτοκινήτου ή κάποιος να έχει δώσει λάθος iban. Στην πραγματικότητα τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν” σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.