Quantcast
Ρεύμα: Σε ποιους δεν θα επιστραφούν χρήματα για τις επιπλέον χρεώσεις - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Σε ποιους δεν θα επιστραφούν χρήματα για τις επιπλέον χρεώσεις

δημοσιεύτηκε:

Δεν εντάσσονται στη λίστα με τους δικαιούχους για τη χορήγηση των αναδρομικών της επιδότησης από 18 έως 600 ευρώ που αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αναλυτικά, εκτός μένουν μεταξύ άλλων:

  • Όσοι είχαν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις του 2020 εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ . Σημειώνεται ότι στο εισόδημα αυτό συμπεριλαμβάνεται ο μισθός αλλά και άλλες πηγές όπως αποζημιώσεις και ενοίκια.
  • Οι έγγαμοι. Για να λάβουν οι έγγαμοι την επιδότηση θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα εισοδήματα και των δύο. Δηλαδή, εάν ο ένας έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ και ο άλλος 26.000 ευρώ, βγαίνει συνολικό εισόδημα 46.000 ευρώ, τότε δεν θα λάβουν την επιδότηση.
  • Δευτερεύουσες ή εξοχικές κατοικίες. H επιδότηση καλύπτει την κατανάλωση ρεύματος μόνο της κύριας κατοικίας και όχι τα εξοχικά ή τις δευτερεύουσες κατοικίες .
  • Φοιτητές. Αν δεν έχουν υποβάλλει στη φορολογική τους δήλωση ως πρώτη κατοικία το σπίτι που διαμένουν, τότε θα μείνουν και αυτοί εκτός επιδότησης.
  • Κοινόχρηστα των πολυκατοικιών: Δεν προβλέπεται να δοθεί επιδότηση για αυτά .
  • Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Δεν εντάσσονται στη λίστα με τους δικαιούχους για τη χορήγηση του επιδόματος έως 600 ευρώ.

Το ποσοστό επιδότησης

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε ότι “το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται σε 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας, για λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 και αφορά νοικοκυριά-φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Η επιστροφή δίνεται σε όσους πλήρωσαν συνολική αύξηση ρεύματος τους έξι μήνες άνω των 30 ευρώ (και επομένως θα λάβουν τουλάχιστον 18 ευρώ). Η επιδότηση δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 600 ευρώ, ανά καταναλωτή”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.