Quantcast
Δύο έφηβες μετέτρεψαν ένα πείραμα 25 δολαρίων σε κερδοφόρα επιχείρηση - enikonomia.gr
share

Δύο έφηβες μετέτρεψαν ένα πείραμα 25 δολαρίων σε κερδοφόρα επιχείρηση

δημοσιεύτηκε:

Η Καρολάιν και η Ιζαμπέλ Μπέρκο ήταν μόλις δέκα και έντεκα ετών, όταν οι γονείς τους αποφάσισαν να τους αγοράσουν σύνεργα και υλικά αξίας 25 δολαρίων για να περνούν τον χρόνο τους κάνοντας πειράματα φυσικής, όπως αυτά που έκαναν σχολείο, προκειμένου να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Οι δύο αδερφές άρχισαν να πειραματίζονται φτιάχνοντας σαπούνια μπάνιου που δημιουργούν πολύ αφρό (bath bombs) και πολύ γρήγορα ξετρελάθηκαν με τις μυρωδιές και τα χρώματα που μπορούσαν να προσθέσουν στη βάση της «συνταγής» του πειράματος. Έτσι, αποφάσισαν να ζητήσουν από τη μητέρα τους Κίμπερλι να τους δανείσει 350 δολάρια για να αγοράσουν για να φτιάξουν πολλά τέτοια σαπούνια και να τα πουλήσουν στο τοπικό παζάρι της Μινεάπολις. Τελικά, η μητέρα τους τους δάνεισε τα χρήματα, τα οποία δεσμεύτηκαν να της επιστρέψουν. Πού να ήξερε ότι έκανε την πιο έξυπνη επένδυση της ζωής της!

Μετά από τρεις μήνες αλλεπάλληλων δοκιμών και αποτυχιών, τα δύο κορίτσια κατάφεραν να φτιάξουν 150 bath boms, τα οποία πούλησαν από την πρώτη κιόλας ημέρα του παζαριού!

Το βράδυ επέστρεψαν σπίτι και έμειναν ξάγρυπνες όλη νύχτα φτιάχνοντας περισσότερα σαπούνια, τα οποία πούλησαν μέχρι και το τελευταίο την επόμενη ημέρα. Όχι μόνο επέστρεψαν στη μητέρα τους τα 350 δολάρια, αλλά πολύ σύντομα οι γονείς τους εγκατέλειψαν τις δουλειές τους προκειμένου να βοηθήσουν τις κόρες τους να κάνουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια πραγματικότητα.

Έτσι, ιδρύθηκε η εταιρεία Dabomb Frizzers, της οποίας ηγούνται σήμερα η 15χρονη Καρολάιν και η 16χρονη Ιζαμπέλ. Η εταιρεία πουλά 50.000 bath bomb τον μήνα και απασχολεί 100 υπαλλήλους. Η εταιρεία συνεργάζεται με μερικές από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες λιανικής πώλησης για τους νέους στις ΗΠΑ. Τα δύο κορίτσια συνεχίζουν να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο τους και παρά τον μεγάλο φόρτο εργασίας και υποχρεώσεων παραμένουν δημιουργικές και καινοτόμες.

Τα bath bomb της εταιρείας τους ξεχωρίζουν για τα χρώματα, τις μυρωδιές και την «έκπληξη» που κρύβουν στο εσωτερικό τους για τον καταναλωτή!


Πηγή πληροφοριών: Money Magazine

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.