Quantcast
Φιλ Χόγκαν: Σημαντικές οι ευκαιρίες σε νέες αγορές για τους Έλληνες αγρότες - enikonomia.gr
share

Φιλ Χόγκαν: Σημαντικές οι ευκαιρίες σε νέες αγορές για τους Έλληνες αγρότες

δημοσιεύτηκε:

Τεράστιες ευκαιρίες αναδεικνύονται για τους Έλληνες αγρότες σε νέες αγορές, επισημαίνει με άρθρο του στην Ναυτεμπορική ο κ.Φιλ Χόγκαν, επίτροπος ΕΕ, αρμόδιος για θέματα γεωργίας.

Όπως σημειώνει, “αυτή την εβδομάδα επισκέπτομαι στο πλαίσιο εμπορικής αποστολής το Βιετνάμ (πληθυσμός 90 εκατ., ΑΕΠ 180 δισ. δολάρια ΗΠΑ) και την Ινδονησία (πληθυσμός 257 εκατ. και ΑΕΠ 860 δισ. δολάρια ΗΠΑ) μαζί με -μεταξύ άλλων- εκπροσώπους της «Δέλτα Τρόφιμα Α.Ε.» του ομίλου Vivartia στο Βιετνάμ, ως μέλη μιας αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει στόχο το άνοιγμα νέων αγορών για εξαγωγές γεωργικών προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό θα στηριχθούν οι Έλληνες αγρότες, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία ιδιαίτερα αναγκαίων θέσεων εργασίας σε αγροτικές περιοχές”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “περίπου 150 εκατομμύρια άτομα θα εισέλθουν ετησίως στην παγκόσμια μεσαία τάξη από σήμερα έως το 2050, κυρίως στην Ασία, στην Αφρική και τη Νότια Αμερική. Με το αυξημένο εισόδημα που θα διαθέτουν, οι άνθρωποι αυτοί θα δαπανήσουν περισσότερα χρήματα σε τρόφιμα καλύτερης ποιότητας για τις οικογένειές τους. Και πιστεύω ότι όλοι θα αποζητήσουν ενεργά την ποιότητα, την παράδοση, τον πολιτισμό, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών τροφίμων”.

Όπως προσθέτει σε άλλο σημείο, “αυτή την εβδομάδα αναχωρώ με μιαν εμπορική αποστολή στο Βιετνάμ και την Ινδονησία – δύο ζωτικής σημασίας αναπτυσσόμενες αγορές. Το μέγεθος της μεσαίας τάξης του Βιετνάμ θα διπλασιαστεί από τώρα έως το 2020, ενώ το εμπόριο γεωργικών ειδών διατροφής της Ε.Ε. με την Ινδονησία αυξήθηκε σταθερά κατά την τελευταία πενταετία. Οι εν λόγω τομείς αποτελούν αγορές με τεράστιο δυναμικό για τους εξαγωγείς μας. Συνεπώς, αισθάνομαι ικανοποίηση ότι θα συνοδεύομαι σε αυτήν την αποστολή από εκπρόσωπο από την Ελλάδα. Θα έχει μια πραγματική ευκαιρία να αξιοποιήσει τις καλές εμπορικές σχέσεις που υφίστανται ήδη και να συναντήσει τους βασικούς παράγοντες ώστε να προλειάνει το έδαφος για νέες ευκαιρίες εξαγωγών”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.