Quantcast
Ρέθυμνο: Δηλώσεις ζημιών από τον χιονιά στον ΕΛΓΑ - enikonomia.gr
share

Ρέθυμνο: Δηλώσεις ζημιών από τον χιονιά στον ΕΛΓΑ

δημοσιεύτηκε:

Αγωνία για τους παραγωγούς του Ρεθύμνου, σχετικά με το ύψος των ζημιών τους από τον χιονιά, που έπληξε το νομό τις προηγούμενες ημέρες.

Ελαιώνες, οπωροκηπευτικά και θερμοκήπια, έχουν υποστεί ζημιές και ως εκ τούτου ο ΕΛΓΑ θα προβεί σε σχετικές αποζημιώσεις.

Ο δήμος Ρεθύμνης ενημερώνει τους αγρότες του δήμου, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών, να δηλώνουν τις ζημιές σε κηπευτικά υπαίθρια και θερμοκηπίου, εσπεριδοειδή, αβοκάντο, ελαιόκαρπο κ.λπ., στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ως την ερχόμενη Τρίτη 24-01-2017.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ρέθυμνο Νίκο Αγριμάκη, ανταποκριτές του ΕΛΓΑ βρίσκονται στα κτίρια δημαρχείων των πρώην δήμων Νικηφόρου Φωκά, Αρκαδίου και Λαππαίων, ενώ για τον π. δήμο Ρεθύμνης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου, έναντι του γηπέδου Μισιρίων.

Επίσης, για την απώλεια της παραγωγής λόγω θραύσης των κλαδιών στα ελαιόδενδρα, η οποία αποζημιώνεται από Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις, οι αρμόδιοι για τις ζημιές αναμένουν την έγκριση της κρατικής επιχορήγησης και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η καταβολή των σχετικών αιτήσεων.

Ωστόσο, οι παραγωγοί στο Ρέθυμνο, μπορούν να δηλώνουν τα στοιχεία τους, ώστε να ενημερωθούν για την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Οι παραγωγοί, είναι ανήσυχοι και κάνουν λόγο για μεγάλης έκτασης καταστροφές, κυρίως στους ελαιώνες, ενώ υπάρχουν και κτηνοτρόφοι οι οποίοι έχασαν αιγοπρόβατα από τον χιονιά στα ορεινά του νομού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.