Quantcast
ΕΕ: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για προώθηση ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων - enikonomia.gr
share

ΕΕ: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για προώθηση ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων

δημοσιεύτηκε:

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη συγχρηματοδότηση εκστρατειών προώθησης ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων ύψους 128,5 εκατ. ευρώ.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε τρίτες χώρες με στόχο να συστήσουν τα πολυπληθή ποιοτικά προϊόντα των ευρωπαίων παραγωγών και να προωθήσουν την κατανάλωσή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Προκειμένου να λάβει χρηματοδοτική στήριξη για πρόγραμμα προώθησης, π.χ. ως συντονιστής ή άλλος δικαιούχος, ο αιτών πρέπει να είναι νόμιμα εγκατεστημένος σε ένα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι οργανώσεις παραγωγών και οι επαγγελματικές ενώσεις της ΕΕ μπορούν ήδη να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέσω αυτού του συνδέσμου. Η πρόσκληση είναι ανοικτή έως τις 20 Απριλίου και στη συνέχεια θα γίνει η αξιολόγηση και επιλογή των σχεδίων που υποβλήθηκαν.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, κ. Φιλ Χόγκαν, έχει θέσει το άνοιγμα των αγορών τρίτων χωρών στα ευρωπαϊκά προϊόντα, μία από τις προτεραιότητές του, δήλωσε δε τα εξής: «Τα σχέδια που υποβλήθηκαν το 2016 έδειξαν ότι η νέα πολιτική προώθησης κατόρθωσε να είναι πιο ανοικτή δεδομένου ότι το ήμισυ περίπου από αυτά που επελέγησαν δεν είχαν λάβει μέχρι τότε χρηματοδότηση από την ΕΕ. Οι προτεραιότητες για το 2017 καταδεικνύουν σαφέστερα από ποτέ την έμφαση σε άνοιγμα προς τρίτες χώρες, σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει επίσης ενημερωτική ημερίδα στις 31 Ιανουαρίου 2017, στις Βρυξέλλες, για όλους τους πιθανούς δικαιούχους, προκειμένου να τους καθοδηγήσει στην περιγραφή του σχεδίου τους και για να παρουσιάσει παραδείγματα επιτυχών προγραμμάτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.