Quantcast
Τσιρώνης σε Μπακογιάννη: Ανάγκη να βγάλουμε τα ελληνικά προϊόντα στο «ευρωπαϊκό ράφι» - enikonomia.gr
share

Τσιρώνης σε Μπακογιάννη: Ανάγκη να βγάλουμε τα ελληνικά προϊόντα στο «ευρωπαϊκό ράφι»

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να βγάλουμε τα ελληνικά προϊόντα στο «ευρωπαϊκό ράφι» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, στη Λαμία.

Ο αναπληρωτής υπουργός στις δηλώσεις του έδωσε μεγάλη έμφαση στην ανάγκη ανάπτυξης της κτηνοτροφίας, σημειώνοντας ότι η επίλυση του θέματος των σταβλικών εγκαταστάσεων είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου, καθώς, όπως είπε, στη «συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα να απελευθερωθούν και ευρωπαϊκά κονδύλια, αναγκαία και απαραίτητα για τον κτηνοτροφικό τομέα». Τόνισε την ανάγκη να μειωθεί το κόστος παραγωγής στην κτηνοτροφία μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής των ζωοτροφών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συνέχεια να υπάρξουν και μειώσεις στο κόστος της χρησιμοποιούμενης ενέργειας.

Από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης, αφού αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον εποικοδομητικό διάλογο που έχει ξεκινήσει, τόνισε την ανάγκη προστασίας του αγροτικού τομέα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γήρανση του πληθυσμού αφού, όπως σημείωσε, «οι νέοι πλέον δεν ασχολούνται με την κτηνοτροφία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει τώρα συνάντηση με το δήμαρχο Λαμιέων, Νίκο Σταυρογιάννη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.