Quantcast
Μπαγινέτας: Η ΝΔ θα ψηφίσει τη CETA στην ελληνική Βουλή γιατί είναι θετική - enikonomia.gr
share

Μπαγινέτας: Η ΝΔ θα ψηφίσει τη CETA στην ελληνική Βουλή γιατί είναι θετική

δημοσιεύτηκε:

Προσπάθεια να αποσαφηνίσει τις θέσεις της ΝΔ σχετικά με την υπόθεση της φέτας και τον ρόλο της εμπορικής και οικονομικής συμφωνίας μεταξύ Καναδά και Ε.Ε. (CETA), επιχείρησε παρευρισκόμενος την Τετάρτη το απόγευμα στη Λάρισα ο γραμματέας Αγροτικού Τομέα της ΝΔ Κώστας Μπαγινέτας.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο γραμματέας του αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως «η CETA είναι μια προνομιακή συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά που δεν υπήρχε», ενώ επεσήμανε πως με αυτή τη συμφωνία «είναι η πρώτη φορά που τίθεται ένα κανονιστικό πλαίσιο και μπαίνουν κάποιοι κανόνες»

Επίσης τόνισε πως όταν θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία, τότε η ΝΔ θα την ψηφίσει γιατί «είναι κάτι θετικό». Επίσης, επεσήμανε πως δίνεται η δυνατότητα ύστερα από 5 χρόνια να υπάρξουν τροποποιήσεις και επαναδιαπραγματεύσεις.

Ο κ. Μπαγινέτας σημείωσε πως στον Καναδά, η παραγωγή φέτας υπάρχει εδώ και 30 χρόνια, λέγοντας πως μέχρι τώρα δεν υπήρχαν οι δυνατότητες να πράξουμε κάτι γιατί δεν υπήρχε το κανονιστικό πλαίσιο.

«Τώρα με τη CETA μπαίνουν κανόνες, διότι οι εταιρείες που παρήγαγαν φέτα πριν τον Οκτώβριο του 2013, μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν φέτα, όμως υποχρεούνται να βάζουν τον τίτλο Made in Canada και χωρίς άλλα σύμβολα παραπλανητικά» σημείωσε.

«Στο κείμενο γίνεται γνωστό πως η φέτα δεν έχει πλήρη προστασία, αλλά μερική. Όσο διαπραγματεύονταν το θέμα η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε όλους τους τόνους ζητούσε την πλήρη προστασία της φέτας. Μέχρι την ημέρα παράδοσης της κυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχαμε πετύχει να υπάρχει ένα κείμενο που βέβαια επιδέχονταν περισσότερη διαπραγμάτευση. Όμως από την στιγμή που ανέλαβε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία νέα διαπραγμάτευση και αυτό που άφησε ήταν ότι είχε πετύχει η Ν.Δ.» είπε μεταξύ άλλων ο γραμματέας Αγροτικού του κόμματος.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τη CETA.

«Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση που φέρεται να δείχνει πως η ΝΔ έπραξε κακώς απέναντι στους κτηνοτρόφους. Να πω πως η συμφωνία υπογράφηκε και από τον κ. Σταθάκη και από τον κ. Αποστόλου και έφερε τη Ν.Δ. προ τετελεσμένων γεγονότων. Λέμε με υπευθυνότητα, πως η συμφωνία αυτή στηρίζει πολλά ελληνικά προϊόντα, γι’ αυτό το λόγο η Ν.Δ. υποστηρίζει αυτή τη συμφωνία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.