Quantcast
ΝΔ: Κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα και για τον ΕΦΚ στο κρασί - enikonomia.gr
share

ΝΔ: Κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα και για τον ΕΦΚ στο κρασί

δημοσιεύτηκε:

Για άλλη μια υπαναχώρηση κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ και αυτή τη φορά με φόντο τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί.

Η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Άλλη μια υπαναχώρηση της Κυβέρνησης επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, στην κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, που η ίδια επέβαλε το 2015 και λίγο αργότερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεσμεύθηκε να καταργήσει.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης παραδέχθηκε πλέον, ότι στόχος του είναι η μείωση και όχι η κατάργηση του άδικου και αναποτελεσματικού φόρου και μάλιστα χωρίς χρονοδιάγραμμα.

Διαψεύδει, έτσι, τόσο τον Υπουργό του κ. Βαγγέλη Αποστόλου, που είχε επανειλημμένως δεσμευθεί για κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο κρασί πριν από το τέλος του 2017, όσο και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από το βήμα της φετινής Δ.Ε.Θ. είχε προαναγγείλει την κατάργηση του εν λόγω φόρου.

Μία ακόμη κωλοτούμπα του πρωθυπουργού των φόρων Αλέξη Τσίπρα στην πλάτη του πρωτογενούς τομέα και μια ακόμη επιβεβαίωση της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης που εμπαίζει τον κλάδο.

Προφανώς, η Κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος φόρος, ενώ προϋπολογίστηκε να αποφέρει 55.000.000 ευρώ, τελικώς απέδωσε μόλις 13.000.000 ευρώ.

Δεν δίνει δεκάρα για το γεγονός ότι ο Ε.Φ.Κ. στο κρασί πρόλαβε ήδη:

  • να μειώσει δραματικά την εγχώρια ζήτηση
  • να μεγεθύνει τα λειτουργικά κόστη των οινοποιών κατά 3% – 4% και να ενθαρρύνει τη μαύρη οικονομία
  • να ανακόψει την οικονομική συνεισφορά ενός πολλά υποσχόμενου κλάδου στην εθνική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από 14 μήνες στη Δ.Ε.Θ., δεσμεύθηκε για την άμεση κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο κρασί. Κι όπως επανέλαβε στο πρόσφατο προσυνέδριο της Λάρισας, η δέσμευσή του αυτή ισχύει μέχρι κεραίας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.