Quantcast
Συνάντηση αγροτών με τον Βαγγέλη Αποστόλου - enikonomia.gr
share

Συνάντηση αγροτών με τον Βαγγέλη Αποστόλου

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με θέμα τα αιτήματα των αγροτών πραγματοποιείται στις 11 το πρωί μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής, Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας τόνισε ότι μετά το «ραντεβού» με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την προσεχή Δευτέρα, η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στα 18 αγροτικά μπλόκα, που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησης και στη συνέχεια, μέσα από γενικές συνελεύσεις στα κατά τόπους σημεία, θα καθοριστεί η επόμενή τους κίνηση.

Μεταξύ των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων συμπεριλαμβάνονται τα:

– Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45°/ο. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

– Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σχολιάζοντας το αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ελλάδας στην ΧΑΝΘ, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπούτας διερωτήθηκε μεταξύ άλλων, αν οι διοργανωτές αυτής της κινητοποίησης εκπροσωπούν κάποια οργάνωση κι αν είναι αγρότες και πρόσθεσε: «Κάνουν συλλαλητήρια χωρίς να έχουν υπόμνημα των θέσεων και αιτημάτων τους. Κανείς δεν ξέρει τι ζητούν. Απλώς, μιλάνε για φορολογικό και ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής. Γενικά και αόριστα».

Απαντώντας δε σε ερώτηση για το γεγονός ότι κάθε χρονιά οι αγρότες την ίδια περίοδο κινητοποιούνται, ο κ. Μπούτας επισήμανε: «Εμείς είμαστε όλο το χρόνο στο δρόμο και η κινητοποίηση που κάνουμε την τρέχουσα περίοδο είναι η κορύφωση».

Μιλώντας δε για αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα αιτήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα παραμένουν ίδια σχεδόν, επί σειρά ετών, ακόμη και τις εποχές που δεν υπήρχε η οικονομική κρίση, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ενότητας Πέλλας, Χρήστος Κάμτσης, επισήμανε: «Η πορεία απέδειξε ότι δίκαια αγωνιζόμασταν και τις εποχές που ήταν καλύτερα τα πράγματα στον κλάδο. Εάν δεν κινητοποιούμασταν τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για ξεκληρισμό της μισής αγροτιάς, αλλά για τον εξαφανισμό της».


Πηγή Πληροφοριών: agronews

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.