Quantcast
Την τεχνητή νοημοσύνη στο...χωράφι φέρνουν δύο απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας -ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Την τεχνητή νοημοσύνη στο…χωράφι φέρνουν δύο απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας -ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Την τεχνητή νοημοσύνη στο χωράφι φέρνουν οι δυο νέοι γεωργοί, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Βαρβαρέλης και ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δυο νέοι γεωργοί δημιούργησαν μια συσκευή «Plug & Play», το Field Analyzer όπως το ονομάζουν. Τοποθετείται πολύ εύκολα στην οροφή ενός τρακτέρ και αποτελείται από έξι πολυφασματικές κάμερες. Όταν ο αγρότης ξεκινάει την εργασία στο χωράφι του, η συσκευή, έχει τη δυνατότητα να καταγράφει σε υψηλή ανάλυση (4Κ) τα φυτά σε πραγματικό χρόνο και μέσω της ανάκλασης του φωτός, της ακτινοβολίας να «καταλαβαίνει» εάν υπάρχει πχ έλλειψη αζώτου (λιπάσματος) ή κάποια ασθένεια.

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με Software, το οποίο αφού αρχικά εντοπίσει τα παραπάνω προβλήματα, στη συνέχεια ρυθμίζει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο πίσω μέρος του τρακτέρ, (στο λιπαντήρα ή στο λιπασματοδιανομένα), προκειμένου το λίπασμα ή το φυτοφάρμακο να πέσει στο μέρος του χωραφιού και στο φυτό που πραγματικά το έχει ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα που συλλέγονται, επεξεργάζονται επάνω στο τρακτέρ σε πραγματικό χρόνο, ενώ το σύστημα μέσω της 4G σύνδεσης στο ίντερνετ που διαθέτει, στέλνει κάποιες από τις πληροφορίες στο υπολογιστικό σύννεφο (cloud), όπου γίνεται παράλληλα μια ακόμη επεξεργασία η οποία υποβοηθά την όλη εργασία.


Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.