Quantcast
Μέχρι πότε θα γίνουν οι πληρωμές για το 70% της βασικής ενίσχυσης των αγροτών - enikonomia.gr
share

Μέχρι πότε θα γίνουν οι πληρωμές για το 70% της βασικής ενίσχυσης των αγροτών

δημοσιεύτηκε:

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί το 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017, ενώ μέχρι τις 26 Οκτωβρίου θα γίνει η πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης των αγροτών και το υπόλοιπο θα εξοφληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Τα παραπάνω είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης στην τηλεοπτική εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ, αναφερόμενος στο πλάνο των πληρωμών των αγροτών.

Μάλιστα όσον αφορά τις εκκρεμείς πληρωμές, σημείωσε ότι, οι περισσότερες εκκερεμότητες θα έχουν πληρωθεί ως το τέλος του χρόνου , ενώ δόση από τους δικαιούχους επιδότησης θα έχει καταβληθεί μέχρι τις 26 Οκτώβρη.

Από όσα είπε ο κ. Αραχωβίτης προέκυψαν και τα εξής:

– Μειώνονται κατά το 1/3 οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και περνάμε στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των συνεταιρισμένων αγροτών και την ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων.

– Οι φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών ξεκίνησαν πρώτα από τους μικρομεσαίους αγρότες με τη θέσπιση των 3 αφορολόγητων το 2016. Πλέον από το 2019 θα βοηθήσουμε στην ελάφρυνση των μεσαίων και ανώτερων εισοδηματικά αγροτών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.