Quantcast
Έρχεται Voucher για 100.000 ΜμΕ - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Έρχεται Voucher για 100.000 ΜμΕ – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται voucher σε 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) για ηλεκτρονική αναβάθμιση, στο πλαίσιο των σχετικών διατάξεων της τροπολογίας του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε για ψήφιση στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για τον εκσυγχρονισμού του ΟΑΕΠ.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος ,πολύ σύντομα θα εκδοθεί η προβλεπόμενη ΚΥΑ προκειμένου να τρέξει η χρηματοδότηση περίπου για 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ηλεκτρονική τους αναβάθμιση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κ. Λιβάνιος ανέφερε πως με το άρθρο 5 της τροπολογίας η «Κοινωνία της Πληροφορίας» ουσιαστικά ορίζεται ως Project Manager του έργου που θα δώσει τα voucher στις ΜμΕ προκειμένου να επιλέξουν την αναβάθμισή τους σε μια σειρά δράσεων που αφορούν: υποδομή για ηλεκτρονικές συναλλαγές, εξοπλισμό, ηλεκτρονική τιμολόγηση, δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποίηση τεχνητών νεφών για την αποθήκευση δεδομένων τους, κυβερνοασφάλεια, ψηφιακές δεξιότητες ακόμα και για ψηφιακή διαφήμιση.

Επίσης, για το άρθρο 3 της τροπολογίας που αφορά τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο υφυπουργός εξήγησε ότι παρέχεται μια προθεσμία ενός ακόμα μήνα προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τυχόν νέες αιτήσεις αδειοδότησης καθώς έχει απομείνει ένας ελάχιστος αριθμός κεραιών που εκκρεμεί η αδειοδότησή τους. Παρέχεται και μια εξάμηνη παράταση στους φορείς που θα επεξεργαστούν τις συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.