Quantcast
Από όλες τις τράπεζες η διάθεση της «Κάρτας Αγρότη» - enikonomia.gr
share

Από όλες τις τράπεζες η διάθεση της «Κάρτας Αγρότη»

δημοσιεύτηκε:

Όλα τα τραπεζικά ιδρύματα θα μπορούν να εκδίδουν την Κάρτα Αγρότη και έχει γίνει ήδη η σχετική συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με όσα είπε χθες στην Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη. 

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός: «Όλα τα εγκατεστημένα στην Ελλάδα Τραπεζικά Ιδρύματα, θα ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενο και την πορεία εφαρμογής του προϊόντος αυτού στον αγροτικό κόσμο, μέσω της Ένωσης Τραπεζών με την οποία είμαστε σε συνεχή διάλογο για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. Το ΥπΑΑΤ με διαφανείς διαδικασίες και με όρους ισοτιμίας είναι έτοιμο να συνεργαστεί με κάθε φορέα που μπορεί και θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στη χώρα μας στα πλαίσια της παραγωγικής της ανασυγκρότηση».

Ο κ. Αποστόλου δήλωσε μεταξύ άλλων τα κάτωθι, σχετικά με την Κάρτα Αγρότη: «Θέλουμε να μπορεί ο Έλληνας αγρότης να κάνει αναλήψεις και να χρηματοδοτεί τις εργασίες της εκμετάλλευσής του σε ετήσια βάση, με εγγύηση τις κοινοτικές ενισχύσεις που δικαιούται.

Και βέβαια βασικό ζητούμενο σε αυτές τις χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλισμένη την εξυπηρέτησή τους είναι το χαμηλό επιτόκιο. Είναι καιρός πλέον και ο αγροτικός χώρος να πάψει να είναι το τοκογλυφικό θύμα της πιστωτικής λειτουργίας στη χώρα μας.

Όλα τα εγκατεστημένα στην Ελλάδα Τραπεζικά Ιδρύματα, θα ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενο και την πορεία εφαρμογής του προϊόντος αυτού στον αγροτικό κόσμο, μέσω της Ένωσης Τραπεζών με την οποία είμαστε σε συνεχή διάλογο για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Στο πλαίσιο αυτό και για την εφαρμογή του εγχειρήματος είχα και συνάντηση πριν λίγες ημέρες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, η οποία και εξέφρασε τη βούληση της Ένωσης να συνδράμει το Υπουργείο στην υλοποίηση της «κάρτας του αγρότη».

Το ΥΠ.Α.Α.Τ. με διαφανείς διαδικασίες και με όρους ισοτιμίας είναι έτοιμο να συνεργαστεί με κάθε φορέα που μπορεί και θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στη χώρα μας στα πλαίσια της παραγωγικής της ανασυγκρότηση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.