Quantcast
Βρετανός χάκερ φοβάται για τη ζωή του εάν δικαστεί στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Βρετανός χάκερ φοβάται για τη ζωή του εάν δικαστεί στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Ένας Βρετανός, ο οποίος καταζητείτο στις ΗΠΑ με τις κατηγορίες του hacking σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές της κυβέρνησης, ισχυρίζεται ότι φοβάται ότι θα πεθάνει εάν εκδοθεί και φυλακιστεί.

Ο Λάουρι Λοβ, ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο Ασπέργκερ, εξέφρασε τους φόβους του ότι πιθανόν αντιμετωπίσει φυλάκιση 99 ετών εάν η υπόθεσή του φτάσει στα αμερικανικά δικαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βρετανία και την Ουαλία η μέγιστη ποινή φυλάκισης για κατηγορίες ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι 2 χρόνια και 8 μήνες.

Το σύνδρομο Ασπέρνγκερ είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες δυσκολίες στην κοινωνική επαφή και τη λεκτική επικοινωνία και πολλές φορές εκδηλώνεται με επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.

«Εάν πήγαινα σε αμερικανική φυλακή δεν νομίζω ότι θα ζούσα ξανά», δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Victoria Derbyshire του BBC.

Ο 31χρονος χάκερ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε 3 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, κατηγορείται ότι είχε εισβάλει παράνομα στα ηλεκτρονικά συστήματα του FBI, την αμερικανική κεντρική τράπεζα και την υπηρεσία πυραυλικής άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Λοβ είχε συλληφθεί το 2013 στην κατοικία του στην περιοχή Σάφολκ της Βρετανίας και ο ηλεκτρονικός τους εξοπλισμός είχε κατασχεθεί από τις αρχές. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Στη Βρετανία δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και η έρευνες εναντίον του είχαν σταματήσει.

Το 2012 η τότε υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, είχε σταματήσει την έκδοση στις ΗΠΑ του Γκάρι ΜακΚίνον, ενός Βρετανού χάκερ ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε ο κίνδυνος της αυτοκτονίας. Έκτοτε, ο αμερικανικός νόμος έχει αλλάξει, έτσι ώστε οι δικαστές και όχι οι πολιτικοί να αποφασίζουν σχετικά με την έκδοση των καταζητούμενων. Η υπόθεση του Λοβ θεωρείται ως η πρώτη πραγματική δοκιμασία του νόμου.

Ο 31χρονος χάκερ δήλωσε στο BBC ότι το σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ είναι «ανεπαρκές» στον χειρισμό ατόμων με ψυχολογικές ασθένειες, οι οποίοι είναι γνωστό -όπως ισχυρίζεται- ότι αντιμετωπίζουν συνθήκες εκφοβισμού.

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ψυχική ασθένεια στις ΗΠΑ δεν είναι θεραπευτικός», δήλωσε ο ίδιος στην παρουσιάστρια της εκπομπής. «Πάσχω από Ασπέργκερ και έχω κατάθλιψη, οπότε η αυτοκτονία αποτελεί πραγματικό κίνδυνο. Εάν καταδικαστώ σε 99 χρόνια φυλάκισης, ένα παράλογο χρονικό διάστημα, σημαίνει ότι θα πεθάνω μέσα στη φυλακή ούτως ή άλλως».

Από την πλευρά του το Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Γραφείο ισχυρίζεται ότι εργάζεται προκειμένου να παρέχει εκπαίδευση τόσο στο προσωπικό όσο και στους τρόφιμους για την πρόληψη των αυτοκτονιών.

«Η απειλή για το τι θα μπορούσε να μου συμβεί υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Έχω που ξύνω το πρόσωπό μου ως ένα είδος νευρικής αντίδρασης, κάτι που έχει επιδεινώσει το έκζεμά μου», δήλωσε ο Λοβ.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση δικαστή εάν ή όχι ο Λοβ θα εκδοθεί στις ΗΠΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.