Quantcast
Πέμπτη θέση για την Ελλάδα σε διαγωνισμό κυβερνο-ασφάλειας - enikonomia.gr
share

Πέμπτη θέση για την Ελλάδα σε διαγωνισμό κυβερνο-ασφάλειας

δημοσιεύτηκε:

Την 5η θέση κατάφερε να κατακτήσει η Ελλάδα στον πιο σημαντικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Cyber Security Challenge 2016, ο οποίος αφορά στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στις 7-10 Νοεμβρίου στην πόλη Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου διαγωνίστηκαν ομάδες από 10 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον αρμόδιο φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας, ENISA, και αφορά στην ασφάλεια των υπολογιστών, των δεδομένων που αυτοί επεξεργάζονται και των δικτύων με τα οποία συνδέονται. Με στόχο την άμυνα από κακόβουλες επιθέσεις και την κάλυψη της έλλειψης εξειδικευμένων επαγγελματιών στο χώρο της προστασίας των δεδομένων, ο διαγωνισμός European Cyber Security Challenge έχει ως σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων και την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.

Κατά την συμμετοχή της η ελληνική ομάδα διαγωνίστηκε ενάντια στην Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, το Λιχτενστάιν, τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ελβετία, την Αυστρία και την Εσθονία. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι Χάρης Μυλωνάς, Παναγιώτης Παπαντωνίου, Γιώργος Μουστάκας, Θωμάς Τουμπούλης, Νικόλαος Καμαρινάκης, Γιάννης Ζαχαριουδάκης, Γιώργος Τσεκαλάς, Πέτρος Μάντος, Κωνσταντίνος Μώκος, Ιωάννης Τσίτος, ενώ προπονητής της ομάδας ήταν ο Ιωάννης Κουκούρας και κριτής ο Δημήτρης Δόριζας. Τον συντονισμό της ομάδας είχε αναλάβει η εταιρεία κυβερνο-ασφάλειας TwelveSec και το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Χορηγοί της ελληνικής αποστολής ήταν οι εταιρείες First Data και Encode.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.