Quantcast
Παρουσιάστηκε η «έξυπνη» εφαρμογή για κινητά και τάμπλετ «Δημότης Ηρακλείου» - enikonomia.gr
share

Παρουσιάστηκε η «έξυπνη» εφαρμογή για κινητά και τάμπλετ «Δημότης Ηρακλείου»

δημοσιεύτηκε:

Μια έξυπνη εφαρμογή για κινητά και τάμπλετς που δημιούργησε ο δήμος Ηρακλείου, παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πέτρος Ινιωτάκης. Πρόκειται για εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή με τίτλο «Δημότης Ηρακλείου» και κεντρικό σύνθημα «Ενημερώνομαι, συμμετέχω, βελτιώνω την πόλη μου, εύκολα, άμεσα, 24 ώρες το 24ωρο», που δίνει στους δημότες, και μη, όλες τις πληροφορίες για την πόλη, αλλά ταυτόχρονα, δέχεται υποβολή αιτημάτων ή προβλημάτων, που εντοπίζονται στον δήμο.

Κατά τη συνέντευξη ο κ. Ινιωτάκης τόνισε πως η εφαρμογή είναι μία σημαντική δράση στο πλαίσιο της «έξυπνης» πόλης και ο κάθε πολίτης, μέσω κινητού ή τάμπλετ, μπορεί να καταγράψει και ακολούθως να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για οποιοδήποτε πρόβλημα, εύκολα, άμεσα όλο το 24ωρο, ενώ μπορεί να ενημερώνεται για εκδηλώσεις και ό,τι άλλο έχει σχέση με την πόλη.

Ο αντιδήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στη χρήση της εφαρμογής, η οποία λειτουργεί σε iOS και σε Android και είναι διαθέσιμη δωρεάν. Για την περίπτωση που ο δημότης επιθυμεί να υποβάλει ένα πρόβλημα στον δήμο, αλλά δεν διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο, έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει το υλικό του, μέσω της κατάλληλης υπηρεσίας της εφαρμογής, και να το υποβάλει την επομένη. Επιπλέον, του παρέχεται η δυνατότητα να συγκεντρώνει σε λίστα τα υποβληθέντα θέματα.

Εξάλλου, στην εφαρμογή παρουσιάζονται τα τελευταία νέα του δήμου και της πόλης, εκδηλώσεις, χρήσιμα τηλέφωνα, χάρτης με σημεία στον δήμο, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, άμεση επικοινωνία με τον δήμο Ηρακλείου, μέσω τηλεφώνου, sms & email, εφημερεύοντα νοσοκομεία και φαρμακεία, καθώς και δημόσιες θέσεις Parking για ΑΜΕΑ.

Επίσης, η εφαρμογή «Δημότης Ηρακλείου» δίνει τη δυνατότητα ενημέρωσης των δημοτών με χρήση της υπηρεσίας Push Notifications, ενώ όπως ανακοινώθηκε, αυτή η εφαρμογή έχει εγκατασταθεί ήδη σε περισσότερες από 500 κινητές συσκευές και έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερα από 120 αιτήματα -κυρίως προβλήματα- στους δρόμους, στον δημοτικό φωτισμό και στην καθαριότητα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.