Quantcast
Η Barclays δεν αποκλείει το Grexit - enikonomia.gr
share

Η Barclays δεν αποκλείει το Grexit

δημοσιεύτηκε:

Σε νέα τους έκθεση, οι αναλυτές της Barclays σημειώνουν πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε συμφωνία, όμως οι έντονες αντιπαραθέσεις δεν θα λείψουν κι έτσι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει η απειλή του Grexit.

Παράλληλα, στην έκθεση της βρετανικής τράπεζας υπογραμμίζεται πως το Eurogroup αναγνώρισε την καλή πρόοδο που έχει σημειωθεί από τις ελληνική αρχές τις τελευταίες εβδομάδες, όμως απαιτείται περισσότερος χρόνος σε ορισμένα ζητήματα.
Όπως εξηγείται, το πιο σημαντικό είναι ο πρόσθετος μηχανισμός έκτακτης ανάγκης που πρέπει να νομοθετηθεί. Είναι σαφές ότι τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους θα τεθούν σε εφαρμογή μόνο μετά την πλήρη εφαρμογή των όρων του προγράμματος.

Αυτά αποτελούν προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, το οποίο και θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενη δόσης του ESM.
Αξίζει να σημειωθεί πως το βασικό σενάριο για την Barclays είναι η σημερινή κυβέρνηση να παραμείνει στην εξουσία, να καταφέρει να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι πιστωτές και θα πληρώσει τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ προς την ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.