Quantcast
Σύγκλιση «βλέπει» ο Ντάισελμπλουμ στις συζητήσεις για το χρέος - enikonomia.gr
share

Σύγκλιση «βλέπει» ο Ντάισελμπλουμ στις συζητήσεις για το χρέος

δημοσιεύτηκε:

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημείωσε πως η Ελλάδα και οι δανειστές της μπορούν να φτάσουν σε συμφωνία προκειμένου η χώρα να λάβει την επόμενη δόση στη συνεδρίαση της 24ης Μαΐου. Ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε: «Έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες σε ότι αφορά την διευθέτηση του ζητήματος του χρέους και έτσι νομίζω πως μπορούμε να έχουμε αυτή τη συμφωνία».

Παράλληλα, εξήγησε: «Αυτοί που τάσσονται υπέρ μιας μεγάλης, εμπροσθοβαρούς ελάφρυνσης του χρέους έχουν μετριάσει τη στάση τους και αυτοί που έχουν πει πως δεν χρειάζεται ελάφρυνση έχουν επίσης αλλάξει στάση λίγο, βοηθώντας να κλείσει το χάσμα στις διαπραγματεύσεις».

Και κατέληξε: «Αυτόν ή τον επόμενο χρόνο μπορούμε να μειώσουμε το κόστος του βασικού δανειακού πακέτου της Ελλάδας. (…) Μακροπρόθεσμα, έχουμε αρκετές επιλογές που μπορούμε να εξετάσουμε σε ό,τι αφορά στην λήξη του χρέους, στις περιόδους χάριτος και στα επιτόκια. Η προτίμησή μου θα ήταν να έχουμε ξεκάθαρες επιλογές για μέτρα που είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε και τότε να δούμε πότε θα χρειαστούν».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.