Quantcast
Σπυράκη: Η αξιολόγηση δεν ολοκληρώθηκε - enikonomia.gr
share

Σπυράκη: Η αξιολόγηση δεν ολοκληρώθηκε

δημοσιεύτηκε:

«Με βάση τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup η αξιολόγηση δεν ολοκληρώθηκε» επισήμανε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν σειρά προαπαιτούμενα που αφορούν αλλαγές στα «κόκκινα δάνεια», στο συνταξιοδοτικό, αλλά και στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων.

Η κ. Σπυράκη, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» σημείωσε, επίσης, ότι, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση, τα χρέη του Δημοσίου δεν θα εξοφληθούν, «η πρώτη δόση θα δώσει μόνο μια δόση των χρεών» και η δεύτερη θα εισρεύσει αφού εκπληρωθούν νέα προαπαιτούμενα, ενώ –όπως είπε- η διευθέτηση του χρέους μετατίθεται για το 2018. «Εφόσον χρειαστεί, ας διαβάσουν προσεκτικά το κείμενο. Τόσο η μείωση των επιτοκίων, όσο και η επιμήκυνση αποπληρωμής των ομολόγων περιλαμβάνονταν στην απόφαση του Νοεμβρίου του ΄12. Τώρα, όμως, επιπρόσθετα, η Ελλάδα επιβαρύνεται και με την μείωση του μεσοπρόθεσμου κόστους των επιτοκίων για να μην ξεσηκωθεί η κοινή γνώμη των κρατών – μελών που μας δανείζουν» είπε.

Στο ερώτημα πώς σχολιάζει δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, που ανήκουν δεν στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χαρακτηρίζουν θετική τη συμφωνία, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής απάντησε ότι είναι προφανές πως θέλουν να κλείσουν τη συζήτηση για την Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2016 για να μπορέσουν να ασχοληθούν με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και με τις γαλλικές εκλογές.

«Εμείς ζητούσαμε συμφωνία από τον Οκτώβριο, η καθυστέρηση αυτή έχει επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία» επισήμανε και πρόσθεσε ότι κανείς δεν δικαιούται σήμερα να πανηγυρίζει, «γιατί έγινε μια δουλειά που έπρεπε να είχε γίνει στο τέλος του ΄14». Ανέφερε, ακόμη, ότι οι εταίροι καθυστέρησαν πάρα πολύ να επαναλάβουν τα όσα υποσχέθηκαν τον Νοέμβριο του 2012 και τώρα πρόσθεσαν κόστος στην Ελλάδα. Επίσης, σημείωσε ότι εξαιτίας της έλλειψης αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης για πρώτη φορά οι δανειστές επέβαλαν τον λεγόμενο «κόφτη», αλλά και το ταμείο εγγυήσεων, με τη νέα του μορφή.

Στο μεταξύ, στο ερώτημα αν η ΝΔ θα συνεχίσει να ζητά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, η κ. Σπυράκη χαρακτήρισε υποχρέωση της ΝΔ να ζητάει εκλογές, αφού –όπως επισήμανε- η αντανάκλαση των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για να μπορέσει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πιστωτών, θα είναι τέτοια στην πραγματική οικονομία που δεν επιτρέπεται στην αξιωματική αντιπολίτευση να μην ζητάει προσφυγή στις κάλπες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.