Quantcast
Δρίτσας: Φροντίσαμε για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε ΟΛΠ και ΟΛΘ - enikonomia.gr
share

Δρίτσας: Φροντίσαμε για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

δημοσιεύτηκε:

Την επαναλαμβανόμενη δημόσια τοποθέτηση και δέσμευση των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι ανεξάρτητα από το νέο τοπίο και τις εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, «πρέπει να διασφαλιστούν σταθερές και ασφαλείς θέσεις εργασίας», επισήμανε εκ νέου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, εγκαινιάζοντας σήμερα τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, που βρίσκονται στη Μηχανιώνα, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δρίτσας τόνισε πως «έχουμε κάνει ρυθμίσεις και έχουμε πάρει πρωτοβουλίες και στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για τη Δημόσια Αρχή Λιμένα, ενώ φροντίσαμε να υπάρχει προβλέψεις και στη σύμβαση παραχώρησης. Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο, δεν είμαστε στο μηδέν και θέση της κυβέρνησης είναι ότι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας πρέπει να είναι πλήρης».

Κληθείς να μας απαντήσει σε ερώτηση για τη διαγωνιστική διαδικασία ιδιωτικοποίησης των λιμανιών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ο κ. Δρίτσας ξεκαθάρισε πως «το ΤΑΙΠΕΔ έχει αποκλειστικά την ευθύνη τόσο για τη διαγωνιστική διαδικασία, όσο και για τα χρονοδιαγράμματα».

Μας επισήμανε ωστόσο, ότι «το ΤΑΙΠΕΔ, ανήρτησε προ ημερών στη σχετική πλατφόρμα, προς τους υποψηφίους αγοραστές που επιθυμούν να καταθέσουν προτάσεις προσφορών για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ένα προσχέδιο σύμβασης παραχώρησης, που κατά δήλωση του ταμείου, είναι προσωρινό και μη δεσμευτικό». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δρίτσας τόνισε, «ως εκ τούτου υπάρχουν ζητήματα που μπορούν ακόμα να συζητηθούν».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.