Quantcast
Grexit: 30% πιθανότητα δίνει η Berenberg Bank - enikonomia.gr
share

Grexit: 30% πιθανότητα δίνει η Berenberg Bank

δημοσιεύτηκε:

Θα μείνει στην ιστορία το 2015 ως η χρονιά που φεύγει η πρώτη χώρα από το ευρώ αναρωτιέται ο Christian Siefenbeidel της FAZ με άρθρο του τη Δευτέρα αναλύοντας όλες τις πτυχές της κερδοσκοπίας που χτίζεται πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο.

Οικονομολόγοι των τραπεζών πλέον «βλέπουν» το ενδεχόμενο του Grexit πιθανό σε ποσοστά μάλιστα από 15% (Gertrud Sheila, από την Helaba) έως και 30% (Holger Schmieding, από την Berenberg Bank) αναφέρει το άρθρο.

Αναζητώντας τις πιθανότητες για την πορεία της Ευρωζώνης οι επενδυτές διαμόρφωσαν ένα δείκτη με την ονομασία «Euro break up Index» ο οποίος διαμορφώνεται από έρευνα που πραγματοποιείται με συνεντεύξεις σε 1000 επενδυτικές επιχειρήσεις για το κατά πόσο θεωρούν πιθανό τους επόμενους 12 μήνες μια χώρα του ευρώ να βγει από την ευρωζώνη. Σύμφωνα με το δείκτη αυτό το 19,9% πιστεύει ότι μέσα στο 2015 μια χώρα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη με την Ελλάδα να συγκεντρώνει τις ανάμεσα σε αυτούς τις υψηλότερες πιθανότητες (18,7%), να ακολουθεί η Ιταλία (4,2%), η Πορτογαλία (1,3%) και η Ισπανία (0,7%)

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.