Quantcast
Μπαλάφας: Ένεση ρευστότητας στην αγορά τα 2,5 δισ. ευρώ από τη δόση - enikonomia.gr
share

Μπαλάφας: Ένεση ρευστότητας στην αγορά τα 2,5 δισ. ευρώ από τη δόση

δημοσιεύτηκε:

«Από τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ τα 2,5 δισ. θα διοχετευθούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Γιάννης Μπαλάφας.

Στην επισήμανση ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, στην έκθεσή του, τόνισε ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν έχει γίνει όπως θα έπρεπε και πως το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% πρέπει να μειωθεί, ο υφυπουργός Εσωτερικών είπε:

«Αν ήταν στο χέρι μας όλα αυτά που είπε ο κ. Στουρνάρας θα τα κάναμε χθες. Δεν ξεχνάμε ότι είμαστε υπό επιτήρηση, βγαίνουμε από μια πολύ δύσκολη κατάσταση, τρομακτικά δύσκολη. Δεν θέλω εγώ να κρίνω τους προηγούμενους. Και τα επόμενα χρόνια είμαστε από επιτήρηση, μέχρι το τέλος της συμφωνίας του καλοκαιριού».

Και συνέχισε λέγοντας: «Σήμερα εκταμιεύεται η δόση των 7,5 δισ. ευρώ. Από αυτά ένα ποσό της τάξεως των 5 περίπου δισ. θα πάει για την κάλυψη των υποχρεώσεών μας ως προς την αποπληρωμή του χρέους, το άλλο ποσοστό που δεν είναι ευκαταφρόνητο, θα πάει για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε επιχειρηματίες και ιδιώτες από την πλευρά του κράτους. Αυτό πρακτικά σημαίνει μία ένεση ρευστότητας στην αγορά».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.