Quantcast
Σε ποιους δήμους θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - enikonomia.gr
share

Σε ποιους δήμους θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

δημοσιεύτηκε:

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη, διευρυμένη πιλοτική φάση του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης , σε 30 Δήμους της χώρας, βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και στην κοινωνική ζωή.

Βασικός στόχος του υπουργείου είναι το επίδομα να δοθεί σε περιοχές όπου οι πολίτες έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση και ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές και γι’ αυτό στη λίστα με τους 30 Δήμους περιλαμβάνονται τόσο το Πέραμα όσο και η Λέσβος.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στους Δήμους Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Αγίων Αναργύρων (Καματερό), Αιγάλεω, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Ρέντη, Περάματος, Λαμίας, Βέροιας, Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη), Κιλκίς, Κατερίνης, Ρεθύμνου, Γόρτυνος, Ορεστιάδας, Καβάλας, Αρτας, Ζακύνθου, Λέσβου, Καλαμάτας, Σκιώνης, Καλύμνου, Λέρου, Τρικκαίων, Ελασσόνας, Πύργου, Αιγιαλείας και Καστοριάς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.