Quantcast
Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει τη συλλογική σύμβαση με μηδενικές αυξήσεις που υπεγράφη μεταξύ ΠΝΟ και ΣΕΕΝ - enikonomia.gr
share

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει τη συλλογική σύμβαση με μηδενικές αυξήσεις που υπεγράφη μεταξύ ΠΝΟ και ΣΕΕΝ

δημοσιεύτηκε:

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) καταγγέλλει τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους ναυτικούς των επιβατηγών πλοίων της ακτοπλοΐας και των διεθνών γραμμών που υπεγράφη την Πέμπτη 16/6 μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει μηδενικές αυξήσεις και ισχύει για ένα χρόνο, από 1/1/2016 έως 31/12/2016.

Η ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η υπογραφή της ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις αγνοεί προκλητικά τη ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του ναυτεργατικού κόσμου, που έχει υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα από τις μειώσεις και περικοπές αποδοχών αλλά και την αφαίμαξη από την φοροκαταιγίδα μέτρων στα πλαίσια των παλιών και νέων μνημονίων».

Επίσης η ΠΕΝΕΝ αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΝΑΤ και την αποστολή σχετικού εξώδικου από την ΠΝΟ στα συναρμόδια υπουργεία, ζητά την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της συνομοσπονδίας των ναυτικών και τη λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.