Quantcast
Τσίπρας - Σουλτς: Το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit - enikonomia.gr
share

Τσίπρας – Σουλτς: Το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου είχε το πρωί της Τρίτης (28/06), ο Ελληνας πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των επαφών του ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, στη συζήτηση Τσίπρα – Σουλτς εξετάστηκαν οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα.

Επιβεβαιώθηκε, σημειώνεται, η κοινή εκτίμηση ότι το μέλλον της Γηραιάς Αλβιώνας συνδέεται άμεσα με την αποφασιστική ενίσχυση της δημοκρατίας, αλλά και της κοινωνικής διάστασης της ευρωπαϊκής πολιτικής.



Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γερμανός πολιτικός τόνισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού πήρε την απόφαση να φύγει από την ΕΕ, πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, καθώς όσο δεν το κάνει, επωφελείται από το διπλό αυτό παιχνίδι.

Δείτε τα «tweet» Τσίπρα για τη συνάντηση με τον Σουλτς

Προβολή εικόνας στο Twitter

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος. 1/2

Η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα στέρεο μέλλον. 2/2


Στη συνέχεια ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, για να ακολουθήσει το τετ α τετ με τη συμπρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς και την αντιπρόεδρο της ομάδας, Σκα Κέλλερ.

Πηγή: Real.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.