Quantcast
Μοσκοβισί: Καμία περίπτωση απόκλισης από τον στόχο του 3,5% πλεονάσματος το 2018 - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Καμία περίπτωση απόκλισης από τον στόχο του 3,5% πλεονάσματος το 2018

δημοσιεύτηκε:

Αποστολή στις Βρυξέλλες: Παναγής Γαλιατσάτος

Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει περίπτωση απόκλισης από τον στόχο του 3,5% πλεονάσματος για το 2018 εμφανίστηκε ο αρμόδιος για τα οικονομικά Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζαν Πιέρ Μοσκοβισί σε συζήτηση που είχε με Ελληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Κανείς δεν θέλει αλλαγές στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως και μπορεί να πετύχει πλήρως. Δεν υπάρχουν ανάγκες αλλαγών», τόνισε χαρακτηριστικά. Σε περίπτωση που δεν θα πετύχει υπάρχει και ο κόφτης, να μην ξανανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, πρόσθεσε ο Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Μοσκοβισί επίσης απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι asset, περιουσιακό στοιχείο για την Ευρωζώνη και όχι πρόβλημα καθώς και ότι μία μεταρρυθμισμένη Ελλάδα έχει μία πλήρη θέση στην Ευρωπαϊκή ’Ενωση.

«Έχουμε περάσει 60 Eurogroup μόνο και μόνο για την Ελλάδα. Έχουμε κάνει αμέτρητες συσκέψεις για την Ελλάδα. Ετσι μπορούμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα είναι μία επιτυχημένη ιστορία για την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε με νόημα ο αρμόδιος για τα οικονομικά Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.