Quantcast
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα χρειάζεται πάνω από 100 δισ. ευρώ νέες επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα χρειάζεται πάνω από 100 δισ. ευρώ νέες επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Με σημερινό του άρθρο του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «το Βήμα» (tovima.gr), o βουλευτής ΝΔ Β΄ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζει ότι βασικό διακύβευμα της επερχόμενης αναθεώρησης θα πρέπει να είναι η διασύνδεσή της με τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία και να επικεντρώνεται στη βασική εθνική πρόκληση των καιρών, που αυτή τη στιγμή είναι μία: Η οικονομική ανάπτυξη και η προσέλκυση επενδύσεων.

«Σήμερα, η χώρα μας χρειάζεται πάνω από 100 δις νέες επενδύσεις, με εισαγωγή κεφαλαίων και χρήματα που θα έρθουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δούμε την οικονομική πίτα να μεγεθύνεται και τα οικονομικά μας βάρη να μειώνονται», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για το λόγο αυτό, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών κάνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις παλαιότερες δεκαετίες του ’50 και του ’60, όταν η χώρα μας είχε επιτύχει να μετατραπεί σε υποδοχέα επενδύσεων και γνώριζε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Επισημαίνοντας τη σημασία της διάταξης που εμπεριεχόταν τότε στο άρθρο 112 του Συντάγματος του 1952, που προέβλεπε ότι οι εγκριτικές πράξεις δεν μπορούσαν να ανακληθούν ή να τροποποιηθούν μονομερώς, παρά μόνο με την σύμφωνη γνώμη του επενδυτή που εισάγει τα κεφάλαια στη χώρα μας, υπογραμμίζει τη σημασία που έχει η εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας για την προσέλκυση οικονομικών κεφαλαίων και επενδυτών.

«Δυστυχώς», αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης, «στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη εξαγγελθεί ότι στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση θα καταργηθεί το ΝΔ 2687/1953. Ελπίζω να αποτελέσει μια ακόμη εξαγγελία που θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων και να προστεθεί στη λίστα των μέχρι τώρα ανερμάτιστων κυβερνητικών υποσχέσεων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει την ιστορική ευκαιρία που παρουσιάζεται για τη χώρα μας να αξιοποιήσει την περίοδο αυτή. Να προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια στα κεφάλαια και τις επιχειρήσεις που αναζητούν νέους προορισμούς. «Γιατί, εάν τελικά ολοκληρωθεί το Brexit, μπορεί να επέλθουν τριγμοί στη αγορά του City του Λονδίνου. Πολλές ναυτιλιακές εταιρείες θα αναζητήσουν άλλα λιμάνια, άλλους προορισμούς», αναφέρει και καταλήγει: «Τώρα επομένως, είναι η στιγμή για την Ελλάδα. Είναι η ευκαιρία να προσφέρει ένα καθεστώς ασφάλειας στους επενδυτές για νέες ευκαιρίες μέσα στους κόλπους της Ευρώπης και του ευρώ, για τη διασφάλιση των οποίων τόσο πολύ έχουμε υποφέρει οι Έλληνες».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.