Quantcast
Der Spiegel: Παρήλθαν οι εποχές κατά τις οποίες οι Έλληνες βρίσκονταν υπό το μαστίγιο των δανειστών - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Παρήλθαν οι εποχές κατά τις οποίες οι Έλληνες βρίσκονταν υπό το μαστίγιο των δανειστών

δημοσιεύτηκε:

Το περιοδικό Der Spiegel, σχετικά με την επίσκεψη Γκάμπριελ στην Αθήνα σημειώνει: «O Γκάμπριελ θέλει να στείλει ένα μήνυμα ότι παρήλθαν οι εποχές κατά τις οποίες οι Έλληνες βρίσκονταν υπό το μαστίγιο των ευρωπαϊκών και των διεθνών οικονομικών θεσμών.

Παρήλθαν οι εποχές που οι περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα γίνονταν με ένα τρόπο που οι μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία με την Ατζέντα 2010 έμοιαζαν σαν ένα ‘ελαφρύ αεράκι’ σύμφωνα με τον Γκάμπριελ…

Οι λεκτικοί ασπασμοί του υπουργού Οικονομίας προς τους Έλληνες οφείλονται εν μέρει στο Brexit. Μετά την απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την ΕΕ, ένα Grexit έχει φύγει από το τραπέζι της Ευρωζώνης. Τώρα το ζητούμενο είναι η ενότητα, αυτό είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι Γκάμπιελ και Τσίπρας».


Το Spiegel αναδεικνύει όμως και μια άλλη πλευρά του καλού κλίματος μεταξύ των δύο πολιτικών: «Το Κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία είναι αδελφό κόμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ και η νέα «αγάπη» του Γκάμπριελ για τον έλληνα πρωθυπουργό πιθανώς σχετίζεται με το γεγονός ότι στην πατρίδα του θέλει να σφυρηλατήσει μια συμμαχία με την αριστερά.

Στη Γερμανία το Κόμμα της Αριστεράς και το Σοσιαλδημοκρατικό δεν έχουν καλές σχέσεις. Ο Γκάμπριελ θέλει τώρα να αλλάξει αυτήν την κατάσταση και για αυτό συναντήθηκε και με τον διαφωνούντα Όσκαρ Λαφοντέν. Η σχέση όμως έχει διαρραγεί. Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσει από τους πρόποδες της Ακρόπολης; Στην Αθήνα εκμεταλλεύεται τον χρόνο του για να συναντηθεί και με τους αρχηγούς των δύο άλλων κεντροαριστερών κομμάτων. Ο Γκάμπριελ είναι βέβαιος πως οι αριστεροί στην πατρίδα του θα ακούσουν τα μηνύματα.».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.