Quantcast
Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ επιλογή της Κομισιόν - enikonomia.gr
share

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ επιλογή της Κομισιόν

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

«H Κομισιόν ποτέ δεν είχε σχέδια Β για την Ελλάδα, είχε μόνο σχέδιο Α, το οποίο κράτησε την ευρωζώνη ενωμένη, και την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Όσο για τα σχέδια που διαρρέουν στην Ελλάδα, να απαντήσουν εκείνοι που τα διοχετεύουν».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν, κληθείς να σχολιάσει την επέτειο του ενός έτους από το ελληνικό δημοψήφισμα και τις διαρροές Γκαλμπρέιθ για πιθανά σχέδια επιστροφής στη δραχμή.



«Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ επιλογή της Κομισιόν και ποτέ δε θα είναι», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Για το παρόν, η επιλογή είναι η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα», είπε ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ο οποίος επανέλαβε ότι απαιτείται ευρεία πολιτική στήριξη και πλήρης ιδιοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Τόνισε ότι η χώρα έχει την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα και να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Σε σχέση, τέλος, με τις διαρροές επιστολής του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου για τον τρόπο συνεργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια, ο Α. Βιντερστάιν εξήγησε ότι η Κομισιόν σκοπεύει να βελτιστοποιήσει τις μεθόδους συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την ταχύτερη και ομαλότερη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.