Quantcast
Βίτσας: «Δεν θα προέτρεχα ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει τους 8» - enikonomia.gr
share

Βίτσας: «Δεν θα προέτρεχα ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει τους 8»

δημοσιεύτηκε:

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σήμερα το πρωί τοποθετήθηκε εκ νέου για το ζήτημα. Μετά τις χθεσινές του δηλώσεις ότι είναι πολύ ισχυρό το επιχείρημα της Τουρκίας για έκδοση των στρατιωτικών, σήμερα ΄δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Δεν θα προέτρεχα ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει τους 8. Πρέπει να ακολουθηθεί το ελληνικό και διεθνές δίκαιο. Το αντιμετωπίζουμε ως ένα γεγονός προς επίλυση».

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του δήλωσε πως η Ελλάδα θα εκδώσει σε 15 ημέρες τους στρατιωτικούς που το «έσκασα» στην Αλεξανδρούπολη.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ο κ. Βίτσας απάντησε πως «εμείς μπορούμε να μιλάμε μόνο πολιτικά. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία της αίτησης πολιτικού ασύλου, η εξέταση σε πρώτο βαθμό και η εξέταση σε δεύτερο βαθμό, η οποία διαρκεί περίπου 15 με 25 ημέρες, συνήθως. Το αίτημα έκδοσης που έχει κάνει η τουρκική πλευρά έχει ένα ισχυρό επιχείρημα».

«Πολιτικά αυτό που ευνοεί την Ελλάδα είναι αυτές οι υποθέσεις να λήγουν γρήγορα. Υπάρχουν πολλοί που συνδέουν όλο αυτό με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και αυτό θα πρέπει να παρθεί υπόψιν σε πολιτικό επίπεδο. Τις τελευταίες ημέρες δεν σημειώθηκε αυξημένη ροή προσφύγων στην Ελλάδα, αλλά πάντοτε υπάρχει μια ανησυχία για αυτό», πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.