Quantcast
Βραβεύτηκε ο Γ. Σούρλας για την προσφορά του στην καταπολέμηση της διαφθοράς - enikonomia.gr
share

Βραβεύτηκε ο Γ. Σούρλας για την προσφορά του στην καταπολέμηση της διαφθοράς

δημοσιεύτηκε:

Για την προσφορά του στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό καταπολέμησης της διαφθοράς βραβεύτηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας.

Η βράβευση του έγινε κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που διοργάνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, έκανε ειδική αναφορά στο πρόσωπο και τη δραστηριότητα του Γιώργου Σούρλα.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανάφερε:

«Κατά τη θητεία του, τη διετία 2012-2014, ως γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συνέταξε, το 2013, το Σχέδιο κατά της Διαφθοράς με τον τίτλο «Διαφάνεια», με το οποίο τέθηκαν οι βασικές αρχές του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Θέλω να εξάρω τη συμβολή του κ. Σούρλα στην σύνταξη του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και να αναφερθώ στην ανεκτίμητη προσφορά του, αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι η πολιτική οφείλει να έχει συνέχεια ως προς τις δράσεις, οι οποίες επιχειρούν ριζοσπαστικές τομές στο δημόσιο βίο και την κοινωνία.

Ο Γιώργος Σούρλας είναι ένας πολιτικός που επί πολλές δεκαετίες πρωταγωνίστησε στη χώρα μας στον αγώνα κατά της Διαφθοράς και της Διαπλοκής. Τον θυμάμαι από το 1981 που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της ΝΔ, μέχρι και τη θητεία του πρόσφατα ως γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι ένας άνθρωπος, ένας πολιτικός που χαίρει εκτίμησης από όλη την κοινωνία.

Είναι γιατρός στο επάγγελμα, υπενθυμίζω για τους νεότερους, μάλλον γνωστοποιώ στους νεότερους και υπενθυμίζω σ’ εμάς τους παλαιότερους, ότι ο Γιώργος Σούρλας είναι γιατρός στο επάγγελμα με διδακτορικό στην οφθαλμολογία, διετέλεσε υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το 2004 εξελέγη Β’ αντιπρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου και το 2007 Α’ αντιπρόεδρος. Του έχουν ανατεθεί και άλλα πολλά έργα, όπως δύο θητείες στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου, στις Επιτροπές Ομάδων και Φιλίας, στα οποία ανταποκρίθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία».

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στον κ. Σούρλα, τόνισε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω σαν Έλληνας και σαν μέλος της κυβέρνησης για τη συμβολή σας σε αυτό το δύσκολο και μεγάλο στόχο που πρώτος θέσατε».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.