Quantcast
Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα εάν προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα εάν προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα κατέθεσε ο επικεφαλής του ESM σε συνέντευξή του στην Korea Herald.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος δήλωσε ότι η χώρα είναι στη μέση του τρίτου προγράμματος διάσωσης. «Η χώρα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση που χρειάστηκε να ασχοληθούμε καθώς οι άλλες χώρες χρειάζονταν μόνο ένα πρόγραμμα. Η εφαρμογή διακόπηκε το πρώτο μισό του προηγούμενου έτους όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Μετά τον Αύγουστο, όμως, είπε ο επικεφαλής του ESM είμαστε πάλι σε «καθεστώς συνεργασίας» και «αν η χώρα μείνει δεσμευμένη στη μεταρρυθμιστική ατζέντα είμαι πεπεισμένος ότι θα βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα σε περίπου δυο χρόνια».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο χρέος, το οποίο χρηματοδοτεί ο ESM με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μεταξύ 0,5% – 1% και αυτό είναι ένα βάρος που αντέχεται αν συγκριθεί με τα επιτόκια αγοράς που είναι υψηλότερα. «Αυτό θα τους δώσει χρόνο να βγουν από τα προβλήματα», συμπλήρωσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.