Quantcast
ΕΡΓΑΝΗ: Ρεκόρ 15ετίας σημειώθηκε στις νέες προσλήψεις τον Ιούλιο - enikonomia.gr
share

ΕΡΓΑΝΗ: Ρεκόρ 15ετίας σημειώθηκε στις νέες προσλήψεις τον Ιούλιο

δημοσιεύτηκε:

Ρεκόρ 15ετίας σημειώθηκε στις νέες προσλήψεις τον Ιούλιο ωστόσο υψηλό παραμένει το ποσοστό των προσλήψεων ελαστικής απασχόλησης.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το τελευταίο δελτίο του πληροφοριακού συστήματος “Εργάνη”, στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016 σημειώθηκε το μεγαλύτερο πλεόνασμα στο ισοζύγιο προσλήψεων -αποχωρήσεων στην αγορά εργασία από το 2001.

Συγκεκριμένα, κατά το μήνα Ιούλιο 2016 καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 19.281 θέσεις εργασίας.

Από τη σύγκριση των στοιχείων των μηνών Ιούλιος 2016 και Ιούλιος 2015, προκύπτει αυξημένη επίδοση κατά 35.939 περισσότερων θέσεων εργασίας για τον Ιούλιο 2016.

Επίσης, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου επταμήνου του έτους 2016 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 253.945 νέες θέσεις εργασίας,

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης, για την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας συνεχίζονται και εντείνονται. Επισυνάπτονται τα αναλυτικά στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε τα αναλυτικά στοιχεία του πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Ιούλιο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.