Quantcast
Παππάς: Η ΕΕ πρέπει να προκρίνει πολιτικές που δημιουργούν απασχόληση και επανεκκινούν την οικονομία - enikonomia.gr
share

Παππάς: Η ΕΕ πρέπει να προκρίνει πολιτικές που δημιουργούν απασχόληση και επανεκκινούν την οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

«Η Ευρώπη πρέπει να προκρίνει επιτέλους πολιτικές που δημιουργούν απασχόληση και επανεκκινούν την οικονομία. Η θέση που διατυπώθηκε από τον Ιταλό πρωθυπουργό είναι και γνωστή και σωστή» τονίζει με δήλωσή του στο real.gr ο Νίκος Παππάς, παρεμβαίνοντας στα θέματα που ανοίγει για την ΕΕ η χθεσινή συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι και σχολιάζοντας τη δήλωση του ιταλού πρωθυπουργού ότι η Ευρώπη πρέπει να βάλει τέλος στη λιτότητα.

«Η Ελλάδα πλέον έχει ανακτήσει αξιοπιστία και σταθερότητα. Συμβάλει με όλους τους τρόπους και όλες τις δυνάμεις της για να υπερβεί η Ευρώπη τη στασιμότητα και την επίμονα υψηλή ανεργία» επισημαίνει στην ίδια δήλωση ο υπουργός Επικρατείας.

Η Αθήνα δίνει ιδιαίτερη έμφαση τόσο στη Σύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών που γίνεται την Πέμπτη στο Παρίσι με τη συμμετοχή και του έλληνα πρωθυπουργού ως παρατηρητή, αλλά κυρίως στην Σύνοδο Κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού νότου που συγκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου. Στην ελληνική πρωτεύουσα άλλωστε ετοιμάζεται προς υπογραφή η Διακήρυξη των Αθηνών, με στόχο την αμφισβήτηση της πολιτικής της λιτότητας από τις χώρες του Νότου.

Μίνι Υπουργικό σήμερα στο Μαξίμου


Στη μία το μεσημέρι συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα το μίνι υπουργικό συμβούλιο με θέμα την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ 10 και 11 Σεπτεμβρίου, την Σύνοδο των σοσιαλιστών στο Παρίσι, την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης και γενικότερα τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Προ ημερησίας για την Παιδεία

Στο μίνι υπουργικό αναμένεται να αποφασιστεί και η ακριβής ημερομηνία που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την παιδεία.

Η συζήτηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.