Quantcast
Αναστολή της απόφασης για τα φορτηγά ΔΧ, ζητούν τα επιμελητήρια - enikonomia.gr
share

Αναστολή της απόφασης για τα φορτηγά ΔΧ, ζητούν τα επιμελητήρια

δημοσιεύτηκε:

Αναστολή ισχύος της υπουργικής απόφασης σχετικά με τον καθορισμό εξαιρέσεων από την απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο τουλάχιστον για διάστημα τριών μηνών, ώστε να δοθεί χρόνος για την ενημέρωση και προετοιμασία των επαγγελματιών φορτηγών ΔΧ, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη.

Με την απόφαση απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από το παράπλευρο / παραλλαγμένο οδικό δίκτυο με ορισμένες ελάχιστες εξαιρέσεις ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα 1.000 ευρώ για τον οδηγό και 1.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «τα μέτρα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρότατων δυσχερειών στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου, δεδομένου ότι ο αποκλεισμός αυτός σε όλο το παράπλευρο / παραλλαγμένο οδικό δίκτυο της χώρας επιβαρύνει με κόστη τους δημόσιους μεταφορείς, τα οποία αδυνατούν να καλύψουν. Υποχρεώνονται 32.000 φορτηγά να φέρουν το υπέρογκο οικονομικό βάρος των διοδίων τελών για τη διέλευση μόνον από αυτοκινητοδρόμους με την παράλληλη υποχρεωτική αύξηση των διανυομένων αποστάσεων και να αντιμετωπίσουν τα δυσεπίλυτα προβλήματα που δημιουργούνται».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.